Nieuw gemeentelogo en baseline voor Kortemark

Redactie KW

Kortemark, op jouw ritme, zo klinkt de nieuwe baseline van de gemeente Kortemark. Daar hoort ook een volledig nieuw, hedendaags logo bij. Groen en blauw zijn daarbij de hoofdkleuren, een hart werd op zijn zijkant gekanteld en vormt zo de letter K.

Aan het logo gingen enkele brainstormsessies vooraf, onder leiding van het bureau New Days dat na een selectieprocedure deze opdracht toegewezen kreeg”, aldus burgemeester Karolien Damman (CD&V). “Samen met het managementteam en het gemeentebestuur wisselden we van gedachten over de belangrijkste eigenschappen en waarden van onze gemeente.

Een gezellig, gemoedelijk dorp in het groen, centraal in West-Vlaanderen, met een rijk en bloeiend verenigingsleven waar men het hart op de juiste plaats heeft, maar ook met ondernemers en durvers die vooruit willen: daar was iedereen het al snel over eens. Dat groene, met de vele weilanden, de Broeken, het speelbos in Edewalle en nog vele andere leuke plekjes, wordt weerspiegeld in de groene kleur. Het blauw symboliseert dan weer de aanwezigheid van het water in onze gemeente: de Krekebeek, de Handzamevaart, de Krekemeersen en de bezinkingsputten achter het gemeentehuis…”

Kloppend hart

“Dat Kortemark centraal in de provincie ligt, wilden we ook graag uitspelen. En dan kom je al snel uit bij een hart. En een hart, dat klopt, dus klopte ons logo ook. Omdat we een gemeente willen zijn die haar hart laat spreken, maar ook omdat we merken dat de bevolking en het lokale verenigingsleven zeker ook dat hart op de juiste plaats hebben. Alle sociaal bewogen verenigingen opsommen zou ons te ver leiden, maar de monsterbedragen die Kortemark Komt Op Tegen Kanker via tal van initiatieven inzamelt voor het goeie doel, die spreken alvast boekdelen.

Elk hart heeft zijn eigen hartslag: een ‘sporthart’ klopt trager dan een gewoon hart. Net zoals ook elke mens zijn eigen tempo en zijn eigen ritme heeft. Kortemark wil paraat staan voor iedereen, op het ritme van elke individuele burger dus. Snel voor wie graag vaart wil maken met zijn onderneming, zijn club of zijn vereniging, langzaam voor wie het iets moeilijker heeft en gediend is met geduld, begrip en een leidende hand”, besluit Damman.

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier