Niels Deleyn uit Knokke-Heist stemt met… broek op de enkels

"Als politici hun broek laten zakken voor een stem dan mag ik dat ook als ik ga kiezen", aldus Niels Deleyn. © GF
Redactie KW

Onder het motto: “A je moe stemmen moe je stemmen!”, pakte Niels Deleyn zondag uit met een stunt die tot ver buiten onze landgrenzen te zien was. Zondagochtend liet Deleyn in het stemhokje van CC Scharpoord zijn broek tot op de knieën zakken. “Als politici hun broek laten zakken voor een stem dan mag ik dat ook als ik ga kiezen”, aldus Niels, wiens foto tot ver buiten ons land te zien was.

“In het stemlokaal vroeg ik mijn vroegere godsdienstleraar om een foto te nemen. Om de sfeer er in te brengen, liet ik mijn broek zakken in het stemhokje. Een idee van het moment“, zegt Niels Deleyn, die niet aan zijn eerste stunt toe is. “Aanvankelijk volgde ik ‘woord en dramakunst’. Eigenlijk had ik moeten verder gaan in het theater. Daarna werkte ik in het Knokse in enkele restaurants zoals Le Boudin Sauvage. Bij een vriend in een cateringbedrijf leerde ik koken. Met het geld dat ik verdiende, reisde ik de wereld rond.” Hij trok vier jaar geleden naar Tokio als reclame-acteur en model.

“Wat mijn leven echt veranderde, was een rolletje als reclame-acteur voor de Japanse Kirin Brewery. Bij het reclamefilmpje mocht ik samen met Osawa Takao op de foto: één van de meest bekende Japanse acteurs. Daarna gingen bij castings de deuren voor mij makkelijker open.” Deleyn deed in Japan een rondje reclamewerk voor topfirma’s zoals Sony, Nikon, Canon, Panasonic, Toyota… “Ik deed ook mee in programma dat verkozen werd tot slechtste show ter wereld. Ook dat leverde in Japan stevige reclame op.” In ons land was hij op Eén te zien het in het programma ‘Wereldsteden’. Ondertussen sloeg hij iets dichter bij huis de tenten op.

Niels Deleyn speelde in Japan een hoofdrol in 'Games of war'.
Niels Deleyn speelde in Japan een hoofdrol in ‘Games of war’.© GF

“Ondertussen leerde ik mijn Oostenrijkse vriendin Lara Klein kennen en ben ik vader. Ik probeer nu de limonade van mijn schoonvader in Amsterdam te lanceren. Mijn familie en vrienden verschoten helemaal niet van mijn verkiezingsstunt. Ik ben iemand die altijd plezier wil maken en alles uit het leven haalt. Ondertussen bleef mijn stunt allesbehalve onopgemerkt en was hij tot in Oostenrijk en Spanje te bekijken.”

Nielskehttps://www.facebook.com/nielske.deleynhttps://www.facebook.comFacebook1

A je moe stemmen moe je stemmen!

Geplaatst door Nielske Deleyn op Zondag 26 mei 2019
rich1.0https://www.facebook.com/nielske.deleyn/posts/10156920866706391552

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.