Blankenbergs burgemeester Björn Prasse duwt Vlaamse Open VLD-lijst

Björn Prasse en Kathy Kamoen. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De Blankenbergse burgemeester Björn Prasse gaat de Vlaamse lijst duwen waarmee Open VLD op 9 juni naar de kiezer trekt in onze provincie. “Vanop deze steunende plaats helemaal onderaan de lijst maak ik duidelijk dat Blankenberge mijn absolute prioriteit blijft”, benadrukt hij. De liberale schepen Kathy Kamoen krijgt de 12de plaats op de Kamerlijst.

“Onze Blankenbergse afdeling is van oudsher een erg sterke liberale afdeling. Dat is de partij en haar lijsttrekkers in voorbereiding van de Vlaamse en de federale kieslijsten natuurlijk ook niet ontgaan. Dat wij sinds 2021 opnieuw de leidende kracht in onze stad zijn en de uitvoerende mandatarissen daarvan het gezicht zijn, heeft ertoe geleid dat Jasper Pillen en Vincent Van Quickenborne gevraagd hebben om twee leden van het Blankenbergse college van burgemeester en schepenen af te vaardigen om hun lijsten te versterken”, laat lokaal voorzitter Stephen Vanhove weten.

Meer bepaald werden schepen Kathy Kamoen en burgemeester Björn Prasse gevraagd om een steunende plaats op te nemen op de lijsten van Open VLD voor de verkiezingen van de federale Kamer en het Vlaams Parlement. Gewezen minister voor Justitie en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne zal de lijst voor de Kamer trekken en krijgt daarvoor de steun van Kathy Kamoen, die vanop een 12de plaats liberaal Blankenberge zal verenigen om de liberale partij op het nationale niveau zoveel mogelijk stemmen bij te brengen.

Sturende rol

“Onze liberale kleuren in Blankenberge mee verdedigen in de strijd met steeds meer extreemrechtse en linkse stemmen, is eigenlijk een vanzelfsprekendheid. Uiteraard moeten de traditionele partijen – ook de onze – het anders gaan aanpakken in de toekomst. Door deel te nemen aan de verkiezingen, kunnen wij daar een sturende rol in spelen. Hoe dan ook is er in ons land een liberale partij nodig om tegen extreme, en voor constructieve en toekomstgerichte standpunten op te komen”, aldus Kamoen. De Vlaamse lijsttrekker Jasper Pillen krijgt dan weer de steun van burgemeester Björn Prasse. Hij zal de Vlaamse lijst duwen van Jasper Pillen, die enkele jaren in de Kamer zat en schepen is in Brugge.

Wissel op toekomst

“Ik ben blij en fier mijn goede vriend Jasper vanuit Blankenberge te mogen steunen. Jasper is enkele jaren plaatsvervangend Kamerlid geweest en heeft in die korte periode bewezen een groot politiek talent en een goede wissel op de toekomst te zijn voor onze provincie. Als zijn lijstduwer hoop ik dan ook te kunnen overtuigen om voor onze Vlaamse lijst te stemmen”, zegt Prasse, die voorts nog benadrukt dat hij in de eerste plaats voor Blankenberge blijft gaan.

“Vanop deze steunende plaats helemaal onderaan de lijst maak ik duidelijk dat Blankenberge mijn absolute prioriteit blijft en geef ik honderd procent steun aan Jasper om binnen onze liberale partij in de toekomst de juiste klemtonen te leggen”, klinkt het. Voorzitter Stephen Vanhove besluit: “Als blauw duo uit onze stad zullen Kathy en Björn voor wind in de zeilen van elkaars campagne zorgen. Onze ploeg heeft al vaker getoond goed aan elkaar te hangen. Ook nu zal deze Blankenbergse tandem de volledige steun van onze liberale familie krijgen.” (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier