Menen spoort inwoners aan om met ideeën voor het ondersteunen van handelaars te komen

Ook in Menen wacht het stadsbestuur op concrete en duidelijke, federale richtlijnen voor de opstart van de diverse winkels. © CLL
Christophe Lefebvre

De kogel is door de kerk: op 4 mei trekt het leven zich opnieuw, gecontroleerd, op gang. Ook Menen zet zich schrap om mondjesmaat de economie opnieuw op te starten en kijkt alvast vooruit naar 11 mei. “We moeten onze lokale ondernemingen massaal steunen en roepen hierbij de hulp in van al onze inwoners” horen we bij een vastbesloten Schepen van Ondernemen en Toerisme Virginie Breye.

Dat de financiële gevolgen van de bikkelharde strijd tegen Covid-19 niet te onderschatten zijn, wordt stilaan duidelijk. Niet alleen kwam het dagelijkse leven tot een bijna complete stilstand, ook handelaars zagen hun bron van inkomen compleet uitdrogen.

“Alle ondernemingen uit de grensstad moeten dan ook een stevige duw in de rug krijgen, van zodra de federale overheid het licht op groen zet”. In een vurige oproep via sociale media laat de bevoegd schepen er geen twijfel over bestaan en spoort ze alle inwoners aan om mee te helpen aan de heropstart van de lokale economie.

“Wie hartverwarmende, grappige, coole, stimulerende of zelfs vernieuwende ideeën heeft om onze ondernemers in de schijnwerpers te plaatsen, kan zijn of haar verhaal rechtstreeks naar mij doorsturen. Met de vakantieperiode die voor de deur staat, wordt het het uitgelezen moment om initiatieven zoals ‘ik koop lokaal’ verder te gaan uitwerken. We bieden een luisterend oor aan iedereen, zowel particulier als handelaar, die zijn schouders mee onder onze economie wil plaatsen”.

(CL)

Voorstellen kunnen per mail worden verzonden op virginie.breye@menen.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.