Menen haalt dit jaar geen terrasbelasting op

De terrasbelasting levert normaal 25.000 euro op. © SL
Redactie KW

In de gemeenteraad werd het voorstel van het bestuur om de belasting op het plaatsen van terrassen en kramen niet te innen in 2020, woensdagavond algemeen goedgekeurd.

Met deze maatregel wil de stad de horeca tegemoetkomen voor de gederfde inkomsten de voorbije maanden. Jaarlijks voorzag het beleid 25.000 euro inkomsten uit deze belastingen.

Waarop Sylvianne Scherpereel (CD&V) voorstelde om iets verder te gaan. “Gebruik parkeerplaatsen als terrasruimte, laat die terrassen ook langer staan. En waarom laat je die belastingen ook volgend jaar niet vallen?”

Schepen van Financiën Mieke Syssauw (Open VLD) laat weten dat schepen Patrick Roose (SP.A) en Breye (N-VA) op donderdag hun plan zullen presenteren aan de handelaren en horeca-uitbaters. Op die bijeenkomst wil het bestuur de genomen visie toetsen aan de verwachtingen van de handelaars.

“We wachten dus af hoe het plan zich zal uitrollen en hoe de lokale horeca zal reageren. Er zijn zeker andere mogelijkheden om het verlies te compenseren, dan het opschorten van de belastingen op langere termijn. Maar ik sluit een verlenging van die maatregel in 2021 ook niet uit”, aldus Syssauw.

(SL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.