Marc Hauspie vervangt Serge Van Damme als gemeenteraadsvoorzitter in De Panne

© MVQ
Redactie KW

Nadat Serge Van Damme met onmiddellijke ingang zijn ontslag had ingediend als gemeenteraadsvoorzitter na de laatste gemeenteraad, moest partij ACT!E een plaatsvervanger zoeken. Omdat notaris Serge Van Damme zich helemaal wil toeleggen op een nieuwe uitdaging – zijn toetreding tot een associatie van notarissen met zijn trouwe medewerkster – zet hij een punt achter al zijn politieke mandaten.

Serge Van Damme was van 1995 tot eind 2012 schepen van financiën en cultuur. In zijn ambtsperiode bouwde hij onder meer een prachtig cultureel patrimonium op en voerde een 10-tal belastingen af, waaronder de aanvullende personenbelasting. Voor de verkiezingen in 2012 was hij lijsttrekker voor de nieuwe kartellijst ‘Visie 2020 & N-VA’ en de daaropvolgende legislatuur was hij een te duchten fractieleider van de oppositie.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen was hij lijstduwer voor de nieuwe partij ACT!E, een mix van ambitieuze en enthousiaste nieuwkomers: de nieuwe generatie met een duidelijke toekomstvisie, die inzet op inspraak en sterke communicatie. Met zijn politieke ervaring lanceerde en begeleidde Serge de nieuwe partij, die goed scoorde met de verkiezingen. Nu vindt hij dat het tijd is om de fakkel aan zijn opvolgers door te geven, want verjonging en vernieuwing zijn volgens hem essentieel in de politiek.

ACT!E heeft de functie van voorzitter van de gemeenteraad met onmiddellijke ingang overgedragen aan Marc Hauspie. Marc is afkomstig uit Alveringem, maar woont sedert zijn 15de definitief in De Panne. Hij stapte als wijnhandelaar mee in de familiezaak die zijn overgrootouders hadden gesticht, Wijnhandel Coulier. In 2016 opende hij met zijn echtgenote Annabelle Vander Paelt zijn wijn- en tapasbar ‘Bodega’ in De Zeelaan.

Interesse voor de gemeentepolitiek heeft Marc al lang, en hij heeft al jaren een band met Open Vld. “Pas door het openen van mijn zaak, waar de politiek van De Panne regelmatig het gespreksonderwerp is, begon het te kriebelen om zelf iets te gaan doen aan de problemen die er zijn” vertelt Marc. “Omdat ik helemaal achter de doelstellingen van ACT!E sta – transparantie en inspraak – heb ik me bij de verkiezingen in 2018 kandidaat gesteld.” Marc schenkt dus niet alleen klare wijn in zijn horecazaak Bodega, maar dat wil hij vooral in de politiek realiseren.

In de gemeenteraad zal Serge Van Damme worden vervangen door Tine Wouters. Tine is zelfstandig apothekeres van apotheek Audopharma in Adinkerke. Tine sprong in 2018 mee op de ACT!E-kar omdat ze een grote maatschappelijke interesse heeft en zich wil inzetten om Adinkerke opnieuw leven in te blazen.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier