Zus van ‘tante Carine’ uit ‘Nonkels’ op lijst gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem

Op plaats 5 staat nieuwkomer Annelies Van Hecke uit Moorsele.
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Groen Wevelgem maakte in januari bekend aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober deel te nemen met een verruimde formule: ‘Meer dan Groen Wevelgem’, met dit keer ook onafhankelijke kandidaten. Groen telt momenteel vier zetels in de gemeenteraad. Eerder werd al bekendgemaakt dat fractieleider Carlo De Winter lijsttrekker wordt. Ondertussen werden meer namen en plaatsen voorgesteld. Annelies Van Hecke, zus van Isabelle, die de rol van Carine in ‘Nonkel’ speelt, staat op de vijfde plaats.

Meer dan Groen Wevelgem stelde ondertussen zijn strategische kandidaten voor. Op plaats 2 staat gemeenteraadslid Inge Goemaere, loopbaanadviseur bij een vakbond, moeder van een dochter en een zoon. Inge volgt in de gemeenteraad de dossiers omtrent welzijn, kinderen en ouderen en het OCMW op.

Fietsmobiliteit

Nieuwkomer Kevin Labeeuw krijgt de derde plaats. Hij is de stichter van de firma Green Leaf Projects die gespecialiseerd is in cargofietsen. “Kevin heeft een zeer grote affiniteit met fietsmobiliteit en openbaar vervoer”, zegt Carlo De Winter. “Vanuit een vorige job op de jeugddienst van de stad Menen volgt hij nog steeds het jeugdbeleid van nabij op.”

De vierde plaats is voor gemeenteraadslid Jelle Stragier. Hij werkt voor de jeugddienst van de stad Kortrijk. “Jelle volgt in deze legislatuur alles rond jeugd in onze gemeente op en heeft ook gezorgd voor een herwerkt reglement omtrent de jeugdlokalen”, zegt de lijsttrekker. “Jelle volgde ook alle dossiers van de heraanleg van wegen, pleinen en groenzones op.”

Carine uit Nonkels

Op plaats 5 staat Annelies Van Hecke uit Moorsele. Ze werkt als directiesecretaresse in het Vlaams Studie- en Documentatiecentrum in de Lauwestraat in Wevelgem. “Annelies is sociaalvoelend en heeft een grote passie voor het verenigingsleven en de leefbaarheid van dorpskernen”, omschrijft Carlo de nieuwkomer.

Leuk weetje: Annelies is de zus van actrice Isabelle Van Hecke, onder meer Carine uit Nonkels.

Lijstduwer

Lijstduwer wordt Maarten Tavernier, die al 12 jaar provincieraadslid is. Hij werkt bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) als coördinator netwerk Klimaat.

Daarvoor was hij 20 jaar duurzaamheidsambtenaar en diensthoofd milieu bij de gemeente Wevelgem, waardoor hij de gemeente en de werking ervan goed kent.