Voor Oudenburg van Anthony Dumarey grote winnaar in Arnoldusstad, Peter Velle (CD&V+) zwaar ontgoocheld

Anthony Dumarey. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Voor Oudenburg van Anthony Dumarey en huidig burgemeester Romina Vanhooren is met voorsprong de grootste in de Arnoldusstad. Ze halen 48,7 procent, een forse winst ten opzichte van 2018 van ruim 10 procent. De drie andere partijen verliezen.

Het team van Voor Oudenburg komt uit op 12 van de 21 zetels. “We hadden uiteraard gehoopt de grootste partij te worden. Het is heel duidelijk dat Oudenburg tevreden is over wat we hier de voorbije bijna zes jaar gerealiseerd hebben. We zorgden voor een goed doorgedreven beleid en zorgden er voor dat deze stad een gedaanteverwisseling onderging”, zegt een gelukkige lijsttrekker. Zijn resultaat is opvallend, want in 2023 nam hij nog ontslag als burgemeester na een vastgoedaffaire.

“Het positivisme heeft gewonnen in Oudenburg. En daar ben ik super dankbaar voor. Dit resultaat hebben we ook te danken aan de mooie groep op onze lijst. Nu gaan we eerst genieten en dan vanaf morgen met de groep evalueren en samen overleggen hoe het verder moet. We zullen zeker naar iedereen luisteren”, besluit Anthony Dumarey.

“Ik kan alleen besluiten dat mensen de leiders krijgen die ze verdienen” – Peter Velle (CD&V+)

“Open VLD (dat nu dus opkwam als Voor Oudenburg, red.) behaalt zoals het er nu naar uitziet de absolute meerderheid. Hoe ik dit verklaar? Wel, zowel Anthony Dumarey als Romina Vanhooren spreken een heel ander publiek aan. En het schandaal is voor de partij een godsgeschenk geweest. Moesten wij als CD&V+ het rapport gelekt hebben? Neen, we hielden ons aan de wet. Maar dat betekent dat de informatie hierrond niet beschikbaar was voor de kiezer”, legt Peter Velle uit met 1.478 voorkeurstemmen wel bijna even veel bolletjes achter zijn naam kreeg dan Anthony Dumarey (1.497). “Ik kan alleen besluiten dat mensen de leiders krijgen die ze verdienen”, haalt Velle uit. (LIN)