Voor Oudenburg met Anthony Dumarey als kandidaat-burgemeester: “Ik wil er 200 procent voor gaan”

Romina Vanhooren, Jens Balliere, Anthony Dumarey en Stefaan Reynaert stelden de nieuwe naam voor. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Anthony Dumarey, die vorig jaar opstapte als burgemeester van Oudenburg, keert terug op het politieke toneel en wil opnieuw een gooi doen naar de burgemeesterssjerp. Hij wordt lijsttrekker van de lijst Voor Oudenburg dat de naam Open VLD vervangt. Huidig burgemeester Romina Vanhooren krijgt de tweede plek en gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert gaat duwen.

Anthony Dumarey besloot in oktober vorig jaar een stap opzij te zetten, nadat hij in opspraak kwam over verdachte vastgoeddeals en een naar verluidt vernietigend rapport van Audit Vlaanderen. Zijn partijgenote bij Open VLD Romina Vanhooren volgde hem op als burgemeester. Zij staat eveneens op de nieuwe lijst Voor Oudenburg en krijgt de tweede plaats.

“Ik ben zelfs niet verhoord geweest”

“Na het losbarsten van de affaire heb ik helemaal niets meer gehoord over het onderzoek, zelf niet verhoord geweest”, zegt Anthony Dumarey. “Veel inwoners vroegen mij de jongste maanden of ik terug zou keren en na lang nadenken, heb ik beslist opnieuw op te komen. En ons bestuur besliste unaniem dat ik de lijsttrekker zou worden. Niet meer onder de naam Open VLD, maar wel onder de nieuwe naam Voor Oudenburg. Waarom die naam? Wel, ik kon enkele mensen warm maken die geen politieke kleur hebben, maar wel in ons project geloven en mij willen steunen. Nu is het aan de kiezer.”

Intenties

“Als ik een nieuw mandaat krijg, wil ik met mijn ploeg veel aandacht geven aan de kernen. Zoals Roksem kernversterkend maken en zorgen voor weer een echt centrum. In Oudenburg komt er meer aandacht voor lokale handel en horeca. Dat ook voor Westkerke. De grootste aandacht zal zeker gaan naar Ettelgem waarvan we een mooi dorp willen maken. Het dossier dat op tafel ligt, is een sterk dossier”, duidt Anthony Dumarey zijn doelstellingen als hij weer burgemeester wordt. “We willen ook werk maken van een ondernemerscentrum in de site van de Abdijhoeve, meer bepaald weer nu nog het vroegere zwembad is.”

Niet Jaak Lingier op de lijst, maar zoon Jeroen

Bekende namen op de lijst zijn nu al Romina Vanhooren, Jens Balliere en Stefaan Reynaert, verrassend als lijstduwer. Jaak Lingier, die nog maar kort aangaf weer die laatste plek te bekleden, trekt zich terug. Hij geeft ruimte voor zijn zoon Jeroen die een zichtbare plaats krijgt. “We maken binnenkort nog nieuwe namen bekend”, aldus nog de lijsttrekker. “Met een sterke lijst zullen we trachten een zo goed mogelijk resultaat te behalen, zodat we verder kunnen werken voor Oudenburg.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier