Voor 8930 heeft volledige lijst klaar, op één naam na: “Sterk en divers team”

Dertig van de 31 kandidaten van Voor 8930 zijn ingevuld. Eén naam moet nog vrijgegeven worden. © GF
Redactie KW

Nadat mondjesmaat nieuwe kandidaten werden voorgesteld, heeft Voor 8930 nu eindelijk zijn huiswerk zo goed als af. De Menense lijst van het kartel Open VLD en Vooruit telt voor de helft nieuwe namen. Eén naam moet nog vrijgegeven worden.

“We tonen onze bereidheid om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan met een sterk en divers team. We kijken uit naar een positieve campagne en constructieve dialoog met alle Menenaars”, klinkt het in de persnota van Voor 8930.

De Menense kartellijst waarmee Open VLD en Vooruit de krachten bundelen, is zo goed als af. Dertig van de 31 namen zijn ingevuld, dertig kandidaten zijn klaar om op 13 oktober naar de kiezer te trekken. De partij had eerder al liberaal Eddy Lust naar voren geschoven als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester.

Toen al werd verkondigd dat de socialistische Angelique Declercq plaats twee zou bekleden. Renaat Vandenbulcke die eerder al aangaf niet meer op te komen voor N-VA wordt opgevist als onafhankelijke kandidaat en zal de lijst duwen. Het worden zijn vijfde gemeenteraadsverkiezingen.

Ouderdomsdeken is Herman Ponnet (74) die twee jaar schepen was voor Vooruit, waarna hij de fakkel doorgaf aan Kasper Vandecasteele. Zij krijgen respectievelijk plaats 30 en plaats 6 toegewezen. Guy Blancke, op plaats 28, is aan zijn zevende gemeenteraadsverkiezingen toe. Plaats drie is voor huidig schepen Patrick Roose, daarna volgen schepen Mieke Syssauw en gemeenteraadsvoorzitter Tom Vlaeminck.

Eén naam ontbreekt nog

De voorbije weken werden al heel wat nieuwe kandidaten bekendgemaakt. Zo komt ook Olivier Libbrecht, kleinzoon van gewezen burgemeester Jean Libbrecht, op. De jongste kandidaat is de 18-jarige. Laura Caillez. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 46 jaar. Huidige gemeenteraadsleden Stan Roose (Open VLD) en Jean-Marie Lambrecht (Vooruit) staan niet op de lijst. Het huiswerk van de kartellijst is helemaal af, al wordt een naam pas later bekendgemaakt.