Vlaams Belang start opnieuw met Damse afdeling

Remi Schillewaert en Philippe Mus. © gf
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Met de wind van de gunstige peilingen in de zeilen richt Vlaams Belang nu ook in CD&V-bolwerk Damme een afdeling op. “Ondanks een beperkt aantal inwoners kampt Damme via de opvang in de kazerne al jaren met de asiel- en migratieproblematiek”, klinkt het. Sijselenaar Philippe Mus is voorzitter van de afdeling.

Als de nationale peilingen er niet naast zitten, kan Vlaamse Belang de grootste partij van Vlaanderen worden. Het brengt de extreem-rechtse partij er toe om ook in kleinere landelijke steden en gemeenten eigen afdelingen op te richten.

“Steeds meer Vlamingen verlangen naar substantiële verandering, ook in kleinere gemeenten en steden. Daarom kunnen de inwoners van Damme vanaf nu rekenen op een krachtig afdelingsbestuur van Vlaams Belang”, laat de partij verstaan. “Onder leiding van kersverse afdelingsvoorzitter Philippe Mus streeft Vlaams Belang ernaar hét politieke alternatief te zijn.” Vlaams parlementslid Yves Buysse uit Brugge en Kamerlid Dominiek Sneppe uit Zedelgem zullen als ‘peter en meter’ de afdeling ondersteunen.

Uitdagingen

Vlaams Belang had in Damme jarenlang geen afdeling en voor het laatste gemeenteraadslid van de partij moeten we wel héél erg ver terug in de tijd gaan. Afdelingsvoorzitter Philippe Mus woont met kinderen en echtgenote in Sijsele en werkt als manager bij een transportbedrijf in Zeebrugge. Eerder in zijn loopbaan was hij actief bij Defensie, meer bepaald bij de Landmacht. Hij stelt dat Damme ondanks het beperkte inwonersaantal van 11.000 mensen via de opvang van vluchtelingen in de kazerne al jaren te maken heeft met de uitdagingen van de asiel- en migratieproblematiek.

“In het verleden zijn er diverse incidenten geweest met asielzoekers, vooral in de buurt van bushaltes”, zegt Mus. “Hoewel deze gebeurtenissen niet altijd de klassieke media haalden, maken de inwoners zich er niet minder zorgen over. Hoofdopdracht van het nieuwe afdelingsbestuur is nu het voorbereiden van de gemeenteraadsverkiezingen zodat we op zondag 13 oktober een enthousiaste ploeg van kandidaten en een gedragen verkiezingsprogramma kunnen voorstellen.”

Het nieuwe bestuur bestaat verder nog uit Heidi De Busschere, Dominiek Vandekeere, Jozef Lonneville en erevoorzitter Remi Schillewaert.

Meer info viadamme@vlaamsbelang.org.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier