Vlaams Belang maakt doorstart in Kuurne: Roland Coussens (67) wordt nieuwe voorzitter

Roland Coussens (67) wordt de nieuwe voorzitter van Vlaams Belang Kuurne.© gf
Roland Coussens (67) wordt de nieuwe voorzitter van Vlaams Belang Kuurne.© gf
Olaf Verhaeghe

Ook in Kuurne is opnieuw een lokale Vlaams Belang-afdeling actief. Maandag werd de 67-jarige Roland Coussens voorgesteld als nieuwe voorzitter. Hij krijgt daarbij de steun van Kamerlid Wouter Vermeersch.

In 2012 namen ze wel nog deel aan de gemeenteraadsverkiezingen, in 2018 niet meer. Maar met de wind van de Vlaamse en federale verkiezingen van 26 mei 2019 in de zeilen wil Vlaams Belang nu ook in Kuurne een nieuwe start maken. Dat maakt de partij maandag bekend. De 67-jarige Roland Coussens wordt als nieuwe voorzitter het gezicht van de lokale afdeling. “We zien meer en meer dat mensen nood hebben aan een echte verandering, ook in onze gemeente”, klinkt het bij de nieuwbakken voorzitter. “Daarom is het belangrijk dat er een sterke lokale poot komt van het Vlaams Belang.”

Roland Coussens krijgt daarvoor de steun van Wouter Vermeersch, Kamerlid voor Vlaams Belang en West-Vlaams kopstuk van de partij. Hij wordt ‘peter’ van de Kuurnse afdeling en zal samen met Roland de afdeling verder uitbouwen. “We zijn die nieuwe ploeg nu aan het vormen”, aldus voorzitter Coussens nog. “Ik wil mij als geboren en getogen Kuurnenaar engageren voor onze gemeente en vooral de partij versterken om straks nog meer mensen te overtuigen. Alleen zo kan men een beleid voeren waarop de Kuurnenaren recht hebben: een beleid dat de mensen op de eerste plaats zet”, aldus Roland Coussens nog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.