Team Harelbeke maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen: “Een mooie mix van alle leeftijden”

Team Harelbeke wordt een mix van alle leeftijden. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op donderdag 27 juni heeft Team Harelbeke de lijst bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker wordt Michaël Vannieuwenhuyze, lijstduwer wordt André Vanassche.

Team Harelbeke is een samenwerking tussen CD&V en Open VLD. Team Harelbeke beloofde toen een frisse wind te laten waaien. Nu werd de lijst bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Lijsttrekker is Michaël Vannieuwenhuyze (Open VLD), gevolgd door huidig schepen van Welzijn Lynn Callewaert op plaats twee en huidig eerste schepen Francis Patttyn op plaats drie (beiden CD&V). Plaats vier is voor Kathleen Duchi (CD&V), huidig schepen van Economie, plaats vijf voor Lise-Marie Platteau, huidig raadslid. (Open VLD). De lijstduwers zijn oudgedienden die het klappen van de zweep kennen. Op de 28ste plaats staat Rosanne Mestdagh (71), huidig raadslid voor CD&V. Op de 29ste plaats staat huidig raadslid voor Open VLD André Vanassche (76), de oudste van het team waar de leeftijd varieert tussen 21 en 76. “Een mooie mix van alle leeftijden en uit Harelbeke, Stasegem, Hulste en Bavikhove”, aldus Michaël Vannieuwenhuyze.

Jonggedienden

Yara Vercruysse uit Hulste is met haar 21 jaar de jongste deelneemster. Zij heeft een bachelor logopedie en een bachelor secundair onderwijs op zak, volgend jaar volgt ze een banaba meertalig onderwijs. “Ik ben opgegroeid in Hulste, heb mijn middelbaar in Harelbeke gedaan en ben uiteindelijk overgewaaid naar Stasegem. Daar zet ik mij al een aantal jaar in als hoofdleidster in de Chiro. Sinds kort zet ik mij ook in voor de Jeugdraad in Harelbeke”, vertelt Yara.

De tweede jongste is de 24-jarige Eva-Maria Byttebier, dossierbeheerder in een accountantkantoor. “Ik speel tenorsaxofoon in de Koninklijke muziekvereniging Eendracht en Vrijheid Harelbeke en in de Studentenfanfare van Ghendt. Tot voor kort was ik hoofdleidster van KSA Peter Benoit Harelbeke.”

De derde jongste is Alin Goesaert (28), verantwoordelijke van de transportafdeling bij Stadsbader NV. “Ik ben sociaal ingesteld, waarbij ik ook leiding geef aan een team planners en hulptrainer was bij een voetbalploeg. Ik hou ervan om mij in dossier vast te bijten”, luidt het.