Stadslijst-criticus Benjamin Vandorpe (CD&V) na exit van Van Quickenborne: “Goed dat er eindelijk duidelijkheid is”

© GF
Jules Fremaut

”Er waren veel criticasters, maar ik was gewoon de luidste”, gemeenteraadslid Benjamin Vandorpe (CD&V) is maar wat blij dat Ruth Vandenberghe en niet Vincent Van Quickenborne de Stadslijst voor Kortrijk zal aanvoeren. Al is het nog niet zeker dat Vandorpe ook effectief een plekje op de lijst zal bekleden, wel neemt hij sowieso een ondersteunende rol op.

De Kortrijkse CD&V’ers staken het nooit onder stoelen of banken: de Stadslijst voor Kortrijk zou alleen tot een succesverhaal kunnen uitdraaien als die werd aangevoerd door Ruth Vandenberghe, en dus niet door Vincent Van Quickenborne. Dat die laatste, na een electorale afstraffing van jewelste, zelf kiest voor een ondersteunende rol zorgt voor een golf van opluchting bij de christendemocraten. ‘We kunnen nu eindelijk vooruitkijken en ons in de diepte voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen,’ aldus Vandorpe.

De lijsttrekkerspost is ingevuld, de rest van het kiesbiljet van de Stadslijst voor Kortrijk oogt nog maagdelijk wit. ‘Het zal niet lang meer duren vooraleer we daar duidelijk over geven. Oktober komt er snel aan,’ dixit Vandorpe. Dat ook hij een verkiesbare plaats zal krijgen, wil Vandorpe nog niet gezegd hebben. Een ondersteunende rol neemt het gemeenteraadslid sowieso wel op.

Net als in 2019, toen voor het eerst sinds 1947, wist geen enkele Kortrijkse CD&V’er een zitje te bemachtigen in een van de parlementen in de hogere politieke echelons. ‘Maar jullie mogen niet meegaan in de retoriek van Vlaams Belang die onze partij ten dode opschrijft. Onze lokale mandatarissen zetten afgelopen zondag prima scores neer. Dat bewijst dat er nog heel wat groeipotentieel in onze partij zit,’ vervolgt Vandorpe. Omdat groeipotentieel ook effectief waar te gaan maken, moet CD&V sowieso – hetzij onder de noemer van Stadslijst voor Kortrijk – meebesturen. ‘Na twaalf jaar in de optie, moeten we de partij weer ruchtbaarheid geven door goed beleid te gaan voeren met enkele zichtbare figuren,’ besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier