Stad Oostende roept medewerkers en mandatarissen op om TikTok te verwijderen van werktelefoons

© (Foto GF)
Redactie KW

De app TikTok wordt als onveilig bestempeld. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers raadt lokale besturen aan om TikTok te verbieden op werktelefoons. Stad Oostende volgt dit advies en roept medewerkers en mandatarissen op om TikTok te verwijderen van hun werktelefoon.

De populaire app TikTok werd de voorbije periode door heel wat instanties zoals de federale en Vlaamse overheid als onveilig bestempeld. Het is immers onduidelijk of de Chinese app wel correct omgaat met persoonlijke gegevens van gebruikers. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers raadt lokale besturen daarom aan om TikTok te verbieden op werktelefoons van personeelsleden.

Stad Oostende gaat in op die vraag en roept medewerkers en mandatarissen met aandrang op om de app TikTok snel te verwijderen van hun werktelefoon, tablet of computer. De Stad kijkt samen met de andere centrumsteden om een verbod op TikTok te laten opnemen in de interne arbeidsreglementen.

Burgemeester Bart Tommelein gaf alvast onmiddellijk gevolg aan deze oproep en verwijderde de app TikTok van zijn toestel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.