Harde sloopwerken stadhuis starten pas na het bouwverlof 2021

Wouter Vander Stricht

In 2021 beginnen de afbraakwerken aan het stadhuis, wat voor veel werfverkeer zal zorgen pal in het centrum met veel schoolgaande kinderen. Eddy Demeersseman toonde zich bezorgd. Uit het antwoord van schepen Griet Coppé bleek dat de harde sloopwerken pas na het bouwverlof – dus in augustus 2021 – zullen starten. De zachte sloop, zonder veel hinder, begint al in het voorjaar.

Eddy Demeersseman (Groen) maakt zich zorgen over het werfverkeer dat straks zal ontstaan bij de afbraak en opbouw van het Roeselaarse stadhuis. “Zwaar vervoer dat noodgedwongen in de buurt van de vele scholen, die in de onmiddellijke nabijheid van het stadhuis gesitueerd zijn, zal passeren. Het staat buiten kijf dat het mengen van dit zwaar werfverkeer met schoolgaande kinderen en jongeren potentieel grote veiligheidsrisico’s met zich mee brengt.”

Het raadslid wou wel eens weten of er een verbod van zwaar werfverker komt bij de start- en einduren van de scholen.Of er ook verplichte aanrijroutes komen en hoe de stad aannemers die eventueel hun laars aan deze maatregelen zouden lappen gesanctioneerd zouden worden.

Aannemer moet nog aangesteld worden

Schepen Griet Coppé (CD&V): “Al in april 2017 hebben we een nota goedgekeurd waar we de hinder beperkende maatregelen hebben goed gekeurd. Via vergunningen worden bijzondere voorwaarden opgelegd en die worden afgedwongen via administratieve sancties. Ook de lokale politie houdt mee een oogje in het zeil.”

Het aanbestedingsdossier voor de sloopwerken zal worden voorgelegd op de gemeenteraad van maart 2021, de harde sloopwerken starten na bouwverlof 2021. “De aannemer is dus nog niet bekend, maar hij zal de afgesproken aanrijroutes moeten respecteren en ook communiceren naar de buurtbewoners toe.”

Concreet komt het er op neer dat het zware werfverkeer pas na het spitsuur op de werf mag arriveren en tegen 15.30 uur al opnieuw moet vertrokken zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.