Skatepark van Diksmuide geopend: “Skaters krijgen zo vaste stek”

Bij het knippen van het lint zien we enkel jongeren die al volop van het skatepark genieten, een aantal genodigden en burgemeester Lies Laridon, schepen Greet Dever, schepen Katleen Winne, schepen Marc De Keyrel , gemeenteraadslid Thierry Hardy en gemeenteraadslid Gaby Vertraete (Annie Callewaert)
Redactie KW

Zaterdag 16 maart werd op het sportcomplex De Pluimen in Diksmuide, het nieuwe skatepark officieel geopend.

“Vandaag openen we een nieuwe sportieve infrastructuur”, speechte schepen Marc De Keyrel (CD&V). “Sportpark De Pluimen breidt uit met een skatepark. De skaters hebben voortaan hun vaste stek in Diksmuide. We hebben een volwaardig skatepark van 600 m² met verschillende elementen. We investeren ook in de omgevingswerken, een toegangspad, straatmeubilair en groenaanleg. De totale investering bedraagt 135.000 euro.”

Vragende partij

“Heel wat skaters waren vragende partij om hun kunsten op een vaste plek te kunnen showen. Na een pop-up versie in 2021 is er nu een echt skatepark, volledig in beton gegoten. Het park bestaat uit een tiental verschillende elementen waarop skaters zich kunnen uitleven.”

De Diksmuidse jeugddienst heeft een rijke traditie aan participatie en engagement voor inspraak. “We dragen het label van Goe Gespeeld! en hebben deelgenomen aan het inspraakproject Tienervriendelijke beleid in kleinere steden in 2019”, duidt schepen De Keyrel.

“Eén van de resultaten uit deze bevraging was de vraag naar een skatepark. De jeugddienst betrok de skaters bij de realisatie van het park. Een bevraging polste welke toestellen zeker niet mochten ontbreken. Het reglement is opgesteld in overleg met enkele ervaren lokale skaters. Een infobord met de voornaamste elementen uit dit reglement is geplaatst. Bedankt aan onze jeugddienst! Daarbij slaan binnenkort de jeugd- en groendienst de handen in elkaar met de skaters om de aanplantingen rond het park te doen.“

Voor elk wat wils

Het skatepark ligt vanaf het sportcomplex richting Eikhofstraat , net voorbij de voetbalterreinen waar KSV Diksmuide traint en speelt. “Skaters kunnen er zich uitleven op de speedbank met Wembley gap, halfpipe met corner hip, pyramide met rai, flatbar, manualpad met kicker en curb, copingramps met aflopende ledge, stairs, copingramps met straight ledge, copingramps met platform en banks met platform. Het skatepark is niet toegankelijk voor steps, fietsen, bromfietsen of om het even welke andere (niet-)gemotoriseerde voertuigen. Skaters kunnen er terecht van zonsopgang tot zonsondergang”, wijst schepen De Keyrel.

“Het skatepark is niet toegankelijk voor steps, fietsen, bromfietsen of om het even welke andere (niet-)gemotoriseerde voertuigen”

“Stad Diksmuide neemt heel wat initiatieven voor onze tieners, onze jongeren. Ons specifiek aanbod naar deze doelgroep in het domein van vakantiekampen breidt uit. Beide speelpleinwerkingen, Zonnestraal en de Kastanjes, hebben een tieneraanbod. Het flankerend onderwijs, het Drugs Overleg Platvorm, onze vrijetijdsdiensten nemen heel wat initiatieven naar onze tieners en jongeren. De goedgekeurde subsidie voor een OverKop-huis laat ons toe om ook aandacht te hebben en ons in te zetten voor het mentaal welzijn van onze tieners en jongeren.”

“Ik wil uitdrukkelijk de collega’s uit het schepencollege en gemeenteraad danken om dit project te ondersteunen en goed te keuren. Dit skatepark is een extra investering, die niet was voorzien in de meerjarenplanning 2020 – 2025. Door de realisatie van dit prachtig skatepark, dat we nog kunnen uitbreiden, zijn we allemaal overtuigd dat Diksmuide haar rol als regionale centrumstad sterk invult.” (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier