Sanne Vantomme volgt Belinda Beauprez op als fractieleider N-VA

Sanne Vantomme volgt Belinda Beauprez op als fractieleider bij de N-VA.©Luc Vanthuyne LV
Sanne Vantomme volgt Belinda Beauprez op als fractieleider bij de N-VA.©Luc Vanthuyne LV
Redactie KW

Gewezen schepen Sanne Vantomme (47) is de nieuwe fractieleider van N-VA Wervik. Hij volgt Belinda Beauprez op. Zij nam in december 2020 ontslag als gemeenteraadslid. Sanne Vantomme zetelt al 25 jaar in de gemeenteraad en is bovendien momenteel het langst zetelende raadslid in de grensstad. In de vorige legislatuur was de ambulante fruit- en groentenhandelaar zes jaar schepen van onder meer Mobiliteit en Cultuur.

Als twintigjarige werd hij in oktober 1994 verkozen op de lijst van ‘Aktief’. In 2008 lag Sanne Vantomme mee aan de basis van de oprichting van de plaatselijke afdeling van N-VA. “Deze nieuwe functie is een hele uitdaging”, aldus Sanne Vantomme. “Het zal niet makkelijk zijn om een bekwame politica als Belinda op te volgen. Haar ontslag uit de gemeenteraad is een heel jammerlijke zaak voor de Wervikse bevolking. Belinda was heel bekwaam op het gebied van financiën en was zeer technisch aangelegd. Ze was als het ware een echte dossiervreter. Belinda was hard als het nodig was, maar heel zacht voor wie het moeilijk had, vooral kinderarmoede en armoede in het algemeen vond ze een onrecht. Wervik verliest als het ware een zeer sociaal voelende persoonlijkheid. Ze was zelfs socialer dan sommige socialisten.”

Virginie Terrier

Opvolger Virginie Terrier (47) uit de Duivenstraat komt terug in de gemeenteraad. Ze zetelde al in de vorige legislatuur toen N-VA samen met SP.A en Open VLD behoorde tot de meerderheid. Ze is de echtgenote van Yves Van de Moortele, moeder van twee kinderen en een tijdlang partijvoorzitter. In de vorige legislatuur was ze voor N-VA-fractieleider, maar werd in oktober 2018 niet verkozen. N-VA verloor toen twee zetels. Virginie was nu tweede opvolger. Eerder kwam Jari Denorme bij N-VA in de plaats van Angelo Demuynck uit Geluwe.

“Ik ben blij dat we collega Virginie Terrier opnieuw mogen verwelkomen in de gemeenteraad”, aldus de kersverse fractieleider. “Haar ervaring als gemeente- en politieraadslid in de vorige legislatuur gaan we goed kunnen gebruiken. Door haar job als provinciaal bewegingsverantwoordelijke bij N-VA nationaal heeft ze heel wat dossierkennis en ervaring opgebouwd. Virginie is iemand die je niet om de tuin kan leiden en dat is goed al je in de oppositie zetelt.”

Taakverdeling

“Wat mijn rol zal zijn? Als nieuwe fractieleider zal ik onder meer de contactpersoon zijn tussen het stadsbestuur en onze partij. We gaan ons positief opstellen naar het stadsbestuur toe en over partijgrenzen heen bruggen bouwen. Wie niet luistert naar onze voorstellen, verzuchtingen, niet eerlijk of loyaal is met ons zal dit wel merken. Er is een taakverdeling onder de N-VA-raadsleden, zodat iedereen zich kan ontplooien en specialiseren op zijn vakgebied”, besluit Sanne Vantomme. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.