Sandy Priem (Vooruit) verlaat gemeenteraad Ingelmunster

Enigo Vandendriessche en Sandy Priem. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op het einde van de gemeenteraad liet Sandy Priem van Vooruit weten dat ze stopt. Pas op dinsdagavond 23 februari 2021 werd Sandy aangesteld tot gemeenteraadslid in opvolging van Dries Couckuyt, die wegens zijn doctoraat en andere toekomstplannen de plaatselijke Vooruit-partij verliet.

“Na twee jaar bijzonder comité en één jaar gemeenteraad heb ik voor mijzelf besloten om te stoppen met de gemeentepolitiek. Ik wil me voortaan fulltime inzetten voor mijn gezin en familie. Het waren drie leerrijke jaren. Ik ben de partij Vooruit ontzettend dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Ik wil ook mijn collega’s in beide raden bedanken voor de samenwerking”, zei Sandy kort, waarna fractievoorzitter Enigo Vandendriessche vervolgde: “Sandy heeft een persoonlijke keuze gemaakt, en dat moeten we respecteren. Naast haar periode in de gemeenteraad heeft Sandy er ook twee jaar in het bijzonder comité voor de sociale dienst op zitten. We zijn haar dan ook heel dankbaar voor haar inzet. We konden steeds op haar rekenen.”

Liesbeth Holvoet

Als voorzitter maakte Enigo zijn huiswerk en keek hij voor de opvolging. “Na twee wissels willen we graag opnieuw continuïteit in onze fractie. Liesbeth Holvoet is al méér dan drie jaar heel actief in ons bestuur. Ze is 32 jaar, maatschappelijk werker, bestuurslid bij het plaatselijke Rode Kruis en ze vangt ook zwerfkatten op voor Hoop voor Zwervertjes.”

1975

Burgemeester Kurt Windels (De Brug) zei dat hij deze wissel niet had zien aankomen. Hij bedankte Sandy voor haar inzet en zei erbij dat ze zich wellicht beter voelde in het bijzonder comité dan in de gemeenteraad. “Het is ook jammer dat we iemand uit het jaar 1975 zien verdwijnen. Van iedere fractie zit er immers één uit 1975 in de gemeenteraad.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier