Rolf Caers nieuwe voorzitter van N-VA Ingelmunster

Rolf, samen met zijn vrouw Maaike, de kinderen Tristan en Andreas.©FODI
Rolf, samen met zijn vrouw Maaike, de kinderen Tristan en Andreas.©FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Rolf Caers werd verkozen tot de nieuwe voorzitter van de N-VA-afdeling in Ingelmunster. Hij volgt waarnemend voorzitter Manfred Vanhulle op. Daarvoor stond Steven De Maesschalck aan het roer, die nu voorzitter is van de gemeenteraad.

Rolf (41) is getrouwd met Maaike Claeys, vader van Tristan (6) en Andreas (1,5 m). Hij werkt als veiligheidskundige. In 2018 kwam hij in de Kortrijkstraat wonen. “Na jarenlang N-VA gesteund te hebben in het stemhokje was het dan ook geen moeilijke opdracht om mij te engageren. Net vóór de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 kwam toenmalig voorzitter Jan Rosseel mij de standpunten van de lokale afdeling uitleggen”, aldus Rolf.

“Jan vroeg mij of ik interesse had om actief de afdeling te versterken. Zijn vraag bevestigde mijn motivatie en op het dankfeestje na de verkiezingen maakte ik kennis met de andere bestuursleden. In 2019 vervoegde ik het bestuur als communicatieverantwoordelijke. Ik nam het huis-aan-huisblad over, een taak die ik met veel plezier doe. Op dat moment nam Steven De Maesschalck de rol van voorzitter over, aangezien Jan Rosseel schepen werd.”

Partijbestuur

Vorig jaar stelde N-VA een nieuwe partijraad samen en er waren arrondissementele bestuursverkiezingen. “Het afdelingsbestuur koos unaniem voor mij als afgevaardigde voor het arrondissement en vroeg me ook kandidaat te stellen voor het partijbestuur. Dit is het hoogste orgaan van N-VA, na het algemeen ledencongres. Ik voelde me vereerd, maar had als nieuweling niet al te veel hoop om zo diep door te dringen in de rangen van de N-VA. Na een korte voorstelling werd ik meteen verkozen in de eerste ronde.”

“In september 2020 werd Steven De Maesschalck gemeenteraadsvoorzitter in Ingelmunster. Hij stond vrijwillig zijn functie als voorzitter af. Ondervoorzitter Manfred Vanhulle volgde hem op en ik werd toen ondervoorzitter. Manfred gaf toen reeds aan dit slechts als een overgangsperiode te zien, omdat hij zich prima voelde in zijn rol van ondervoorzitter. Met het aanvaarden van de rol als ondervoorzitter wist ik dus ook meteen wat de nabije toekomst zou bieden”, knipoogt Rolf, die sinds januari de nieuwe voorzitter van de plaatselijke afdeling is.

“Het is nu aan mij om de kar te trekken van deze kwalitatieve bestuursploeg. Met zo’n team is het wel plezant werken en we gaan dan ook vol vertrouwen verder in de richting van de officiële bestuursverkiezingen in 2022 en naar de belangrijke verkiezingen in 2024. Het is de bedoeling om de lokale wensen te vertalen in krachtdadig beleid. We staan dan ook open voor andere ideeën en elke mening. Ik vind het belangrijk dat een bestuurslid oog heeft voor vooruitgang, verbetering, behoud en dat wij met een gezamenlijk programma kunnen wegen op de werking van de gemeente om die dingen gedaan te krijgen die Ingelmunster vooruit helpen.”

Open partij

“Ik wil de N-VA verder bekend maken als een open partij met aandacht voor alles wat er in de gemeente speelt”, stipt Rolf nog aan. “Waar de Ingelmunsternaar beter van wordt, dat is ons streefdoel. De weg daarheen is niet altijd gemakkelijk, maar met het eindresultaat voor ogen weten we dat onze gemeente klaar is voor de toekomst. Hopelijk kunnen we ook snel weer leuke zaken organiseren, zodat ik nog meer mensen en hun ideeën leer kennen.”

Tijdens de jongste gemeenteraad kreeg Rolf nog het ereteken van Laureaat van de Arbeid uitgereikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier