Resultaten enquête Dorpsraad Vichte bekend: “Aantal bezorgdheden”

Bestuur Vichtse Dorpsraad (gf)
Bestuur Vichtse Dorpsraad (gf)
Redactie KW

De Dorpsraad in Vichte organiseerde een enquête met tien stellingen over het beleid van het huidige gemeentebestuur. Vanuit hun streven om de Vichtse verenigingen te verbinden en de kloof tussen de burger en de politiek te verkleinen. Ongeveer een kwart van de Vichtse gezinnen namen deel, wat neerkomt op 472 antwoorden.

Het resultaat van de enquête, die liep van 24 januari tot 7 februari 2021, is te lezen in een gedetailleerd rapport. “Dat werd al 715 keer gedownload”, vertelt voorzitter Dorpsraad Karel Demeulemeester. “In de tien stellingen richtten we ons op de meest zichtbare beleidsdomeinen waarin een gemeentebestuur kan bijsturen.”

Over algemeen tevreden

Over het algemeen zijn de Vichtenaren tevreden over hun dorp. Er is veel appreciatie over het ontspanningsaanbod en het actieve verenigingsleven dat ook door het gemeentebestuur wordt gesteund. Het onderhoud van de straten, pleinen en openbare ruimte, scoort ook goed. “Op één na haalden alle stellingen een positieve score”, aldus Demeulemeester. “Vooral de nieuwe gezins- en bedrijfsbelasting brengt onrust teweeg. Ook de verminderde dienstverlening in de beide containerparken, de ruimtelijke ordening met de vele (soms lelijke) appartementen en de verkeerssituatie in de Beukenhofstraat. Het gebrek aan onderhoud van gebouwen zoals De Stringe en de precaire situatie van de Oude Kerk beroeren de gemoederen. Temeer omdat Anzegem tot nu toe geen renovatiesubsidie aanvroeg.”

4.500 euro

De dorpsraad pleit voor een gelijkaardig initiatief voor alle Anzegemse deelgemeenten.

“Binnen drie jaar doen we de enquête opnieuw om de vinger aan de pols te houden”, stelt Karel. “Laat ons hopen dat er met deze enquête alvast iets gebeurt ondertussen. In het Meerjarenplan ‘Anzegem morgen’ is er een budget van 4500 euro voorzien om burgers structureel te bevragen. Volgende week heb ik alvast een afspraak met schepen van Inspraak Christophe Vandererven (Samenéén).”

De resultaten zijn te raadplegen via de website www.vichte.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.