SP.A misnoegd over optreden gouverneur Decaluwé: “De sherrif schiet in eigen voet”

Piet De Ville

Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis spreekt zich scherp uit over het intussen terug ingetrokken besluit van provinciegouverneur Decaluwé om alle binnenactiviteiten voor -12 jarigen te verbieden. “Wat een amateurisme! Het gaat hier om het welzijn van onze kinderen” klink het. Ook Vlaams parlementslid Annick Lambrecht van SP.A is misnoegd. “Dergelijke ondoordachte communicatie ondergraaft het draagvlak bij de bevolking voor de coronamaatregelen.”

De beslissing van provinciegouverneur Carl Decaluwé om als gevolg van de oprukkende besmettingen met de Britse variant van het coronavirus alle binnenactiviteiten voor 12 jarigen in de hele provincie te verbieden, werd op zijn zachtst gezegd niet overal op gejuicht onthaald. Onder druk van zijn (voormalige) partij CD&V, in de eerste plaats van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle, werd de beslissing intussen wel ‘on hold’ gezet maar de afkeurende reactie zijn er niet minder om.

Amateurisme

“Dit is gewoon buiten alle proportie”, stelde Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis (SP.A) toen hij het nieuws zag binnen lopen. “Iedereen, en zeker de kinderen en jongeren, heeft het nu al zo lastig door de aanhoudende strenge coronamaatregelen waardoor bijna al wat leuk is in het leven onmogelijk wordt. En dan zou het spel- en sportplezier van onze jongsten, die op woensdagnamiddag of in het weekend naar de sportclub of jeugdbeweging gaan, ook nog eens worden afgenomen door onze gouverneur. Nu is het belangrijk om met gezond verstand gerichte maatregelen te nemen, niet om met een bazooka te schieten. Intussen verneem ik dat de maatregel terug werd ingetrokken of alvast on hold werd gezet maar dit zijn geen beslissingen die je lichtzinnig neem he. Wat een amateurisme. Het gaat hier wel om het welzijn van onze kinderen. Carl Decaluwé is graag de sheriff, maar het ziet er naar uit dat de sheriff zich in zijn voet heeft geschoten.”

Slechte communicatie

Ook Vlaams parlementslid Annick Lambrecht van SP.A is misnoegd. “Zo’n eenzijdige, ondoordachte communicatie; dat is echt niet de manier waarin wij willen werken. Ik zetel in de commissie sport en normaal gezien zou er over zo’n zaken overleg moeten zijn; ook via de bevoegde minister Ben Weyts (N-VA, red.). Maar dit is echt wel een heel slechte communicatie. Een door de gouverneur afgekondigd veel te vergaand verbod dat dan kort nadien weer wordt ingetrokken. De mensen hebben nood aan duidelijkheid en niet aan kortzichtige maatregelen. Dit ondergraaft het draagvlak bij de bevolking voor de coronamaatregelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.