Ontslagnemend Antwerps schepen Meeuws beschuldigd van “ongepaste opmerkingen”

Tom Meeuws (Vooruit) werd onlangs per mail beschuldigd van "ongepaste opmerkingen" ten aanzien van N-VA-schepen Nabilla Ait Daoud. © Collage archief Belga

Ontslagnemend Antwerps schepen Tom Meeuws (Vooruit), die in Roeselare geboren is, werd onlangs per mail beschuldigd van “ongepaste opmerkingen” ten aanzien van N-VA-schepen Nabilla Ait Daoud. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en Antwerps Vooruit-voorzitter Sascha Luyckx bevestigt het bestaan van de mail. Meeuws zelf zou de aantijgingen intern bij Vooruit hebben ontkend.

In de mail aan Vooruit Antwerpen stond onder meer dat Meeuws tijdens een vergadering van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst naar Ait Daoud zou hebben verwezen als “de mocroschepen”. Tijdens het wekelijks overleg tussen de drie Antwerpse Vooruit-schepenen en de lokale partijafdeling werd Meeuws er volgens Luyckx vorige week donderdag op aangesproken, maar hij zou de feiten hebben ontkend. “Als het wel klopt, is het natuurlijk ontoelaatbaar”, stelt Luyckx.

Meegespeeld in beslissing om te stoppen?

Of de heisa het voorbije weekend meespeelde in de beslissing van Meeuws om ontslag te nemen en te stoppen met politiek, is niet duidelijk. Meeuws zelf ontkent dat laatste alvast bij Gazet Van Antwerpen. In een eerdere communicatie stelde Meeuws “moe” te zijn, en zijn “werkkracht en levenslust niet langer meer te kunnen offeren aan de politiek zoals die vandaag bedreven wordt”. Meeuws zou binnen het schepencollege steeds meer geïsoleerd hebben gestaan in verschillende dossiers, ook ten opzichte van zijn twee Vooruit-collega’s Jinnih Beels en Karim Bachar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier