Oekraïense Iryna Povazhna is kandidaat voor CD&V Deerlijk: “Als dankbaar gebaar voor alle Deerlijknaars”

Yves Vande Wiele, Iryna Povazhna en burgemeester Claude Croes. © DRD
Redactie KW

De lijst van CD&V Deerlijk krijgt meer en meer vorm. Burgemeester Claude Croes en plaatselijke CD&V-voorzitter Yves Vande Wiele kondigden vandaag met de nodige trots aan dat Iryna Povazhna de lijst zal versterken.

Iryna Povazhna (37) is afkomstig uit Oekraïne en kwam 13 jaar geleden naar België als au-pair. Ze leerde heel snel Nederlands, studeerde daarna taal en letterkunde Frans-Spaans aan de UGent en woont al vijf jaar in de Sint-Amandusstraat. Ze is gehuwd met Steven, mama van Demian en inmiddels zwanger van een tweede kindje. Ze werkt als leerkracht Frans aan de Sint-Paulusschool campus Hemelvaart in Waregem.

“Mijn persoonlijke motivatie moet gezien worden als een vorm van dankbaarheid voor alle Deerlijknaren. Ik heb mij hier onmiddellijk thuis gevoeld”, stelt Iryna. “Met een groot hart voor onze gemeente wilt ik mij als nieuwe inwoner inzetten om jongeren alle kansen te geven. Veilige mobiliteit nabij schoolomgevingen, toegankelijke cultuur en een sterk onderwijs zijn voor mij belangrijke speerpunten. Samen met de hele ploeg van CD&V Deerlijk wil ik helpen meebouwen aan een bloeiende gemeente waar het goed is om te wonen, waar iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen zich thuis voelt.”

De volledige lijst wordt voorgesteld op donderdag 22 augustus. Nu zijn er al 22 van de 23 namen bekend: Claude Croes, Regine Rooryck, Louis Vanderbeken, Jo Tijtgat, Jurgen Beke, Louis Haerinck, Yves Vande Wiele, Marleen Prat, Marc Coppens, Katrien Vandenbogaerde, Lies De Witte, Marianne Tydgat, Greet Van Steenkiste, Frans Kemseke, Rudy Verhulst, Nele Goemaere, Koen Dendoncker, Tine Willaert, Lukas Viaene, Julie Engelen, Arthur Dewaele en Iryna Povazhna. (DRD)