Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende

Filip Roelandt. © PM
Redactie KW

De vier autonome gemeentebedrijven in Oostende zijn samengevoegd tot een nieuw Autonoom Gemeentebedrijf Oostende. De Stad stelt nu Filip Roelandt aan als Algemeen directeur van het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende.

Stad Oostende besliste eerder al om de vier autonome gemeentebedrijven (Stadsvernieuwing, Mobiliteit, Energiehuis en Renov’O) samen onder te brengen in het nieuwe Autonoom Gemeentebedrijf Oostende. Zo kan er kostenefficiënt gewerkt worden in een wendbare en gestructureerde organisatie met een eenvoudige beleidsstructuur.

Stad Oostende kondigt nu met genoegen de benoeming aan van Filip Roelandt als de nieuwe Algemeen directeur van het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende. In deze hoedanigheid zal hij leiding geven aan de innovatieve inspanningen die gericht zijn op het combineren van mobiliteit, energie en stadsvernieuwing. Filip Roelandt, die momenteel al Algemeen directeur is van het Economisch Huis Oostende, breidt zijn rol uit naar dit nieuwe gemeentebedrijf. Zijn inzet, focus op samenwerkingen en expertise op het gebied van economie en organisatieontwikkeling hebben een stevige basis gelegd voor deze uitbreiding van verantwoordelijkheden.

Stap voorwaarts

De aanstelling van de nieuwe Algemeen directeur onderstreept de baanbrekende stap voorwaarts die Oostende zet en waarbij de gecombineerde krachten van mobiliteit, energie, stadsvernieuwing en economie onder één visie samenkomen. Hiermee streeft de Stad naar het creëren van synergieën tussen deze diensten om zo een nog veerkrachtiger en duurzamer stadslandschap te bevorderen.

“Oostende wil vastberaden verder investeren in de toekomst van Oostende en inzetten op innovatie, mobiliteit, stadsvernieuwing en energie. Het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende en de nieuwe Algemeen directeur zullen daar een cruciale rol bij spelen”, aldus burgemeester Bart Tommelein.

“Ik kijk ernaar uit om deze uitdagende rol op te nemen, de samenwerking tussen de sterke teams te kunnen faciliteren en te werken aan een slagkrachtige overkoepelende organisatie”, vult Filip Roelandt, de nieuwe Algemeen directeur Autonoom Gemeentebedrijf Oostende, aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier