N-VA Zonnebeke wil prioriteit geven aan bouw van twee nieuwe scholen en een nieuw Bondgenootje

Jelle Reynaert, Liselot Wydooghe, Kim Verduyn en Koen Descheemaeker van N-VA Zonnebeke bij de gebouwen van GBS De Zonnebloem. (foto ZB) © zenon bekaert beselare
Redactie KW

Oppositiepartij N-VA wil dat het gemeentebestuur meer inzet op scholenbouw en kinderopvang. “Is het niet schrijnend dat kinderen op school les krijgen in containers? Dat kleuters van op de derde verdieping naar beneden moeten om naar het toilet te gaan?”, klinkt het.

“Zowel in Zonnebeke als in Geluveld is de bouw van een nieuwe school prioritair voor ons”, klinkt het bij N-VA. “Eigenlijk hadden er al in 2020 nieuwe scholen moeten staan. Maar het gemeentebestuur heeft alle plannen in de prullenmand gegooid. Hierdoor zal de school in Zonnebeke ten vroegste afgewerkt zijn rond 2027. Voor Geluveld is het nog langer wachten. Ons voorstel is om direct de nodige fondsen te voorzien voor de scholenbouw.”

“Ook over de kinderopvang zijn de ouders terecht bezorgd. Al in 2019 waarschuwde Kind en Gezin dat de erkenning op losse schroeven stond wegens plaatstekort. Men beloofde een nieuw Bondgenootje te bouwen, maar dat is pas voorzien voor 2033. Nog zo’n 10 jaar zal men in de Ieperstraat de kinderen moeten opvangen in veel te kleine gebouwen. Ook voor een nieuwe kinderopvang willen wij prioritair budget vrijmaken.”

prestigeprojecten

“Er werd en wordt heel veel geld voorzien voor prestigeprojecten. De nieuwbouwschool in Zonnebeke zal 4,6 miljoen euro kosten, maar tot 70 procent hiervan kan later terugbetaald worden door subsidies van de Vlaamse overheid. Wij willen de prioriteiten omdraaien: eerst investeren in de bouw van twee scholen en een nieuw Bondgenootje.”

Meerderheidspartij #Team8980 stelt dat alles in het werk wordt gesteld om alle projecten te realiseren. (NVZ)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier