N-VA Kuurne stelt zeven nieuwe kandidaten voor

V.l.n.r. zien we Johan Bossuyt, Stien Decadt, Gilles Deschepper, Ellen Delaruye, Bram Deloof, Arne Defever, Lotje Verschaete, Stijn Vanhauwaert en Nancy Parmentier. © BRU
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Donderdag heeft de Kuurnse afdeling van N-VA haar zeven nieuwe kandidaten voorgesteld waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen wil trekken.

“N-VA is en blijft de grootste partij in Vlaanderen en ook in Kuurne groeiden we met Bram Deloof als kandidaat op de lijst naar 22,9%”, vertelt voorzitter Johan Bossuyt. “Met dit succes voor ogen focussen we ons nu volledig op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Lokaal voeren we een sterk beleid en heel wat programmapunten zoals de centrumhernieuwing en een nieuwe school konden we realiseren. Dat trekt nieuwe mensen aan om mee aan de kar te trekken in oktober. We stelden eerder al onze lijsttrekker Bram Deloof voor, maar met trots kunnen we nu ook zeven nieuwe Kuurnenaren voorstellen die de N-VA-lijst zullen versterken.”

Wie zijn ze?

De nieuwe kandidaten die de Kuurnse N-VA-lijst komen versterken zijn: Stien Decadt, Gilles Deschepper, Ellen Delaruye, Arne Defever, Lotje Verschaete, Stijn Vanhauwaert en Nancy Parmentier.

Stien Decadt (30) is HR Manager en woont samen met haar gezin al zes jaar in de Stokerijstraat. Met een frisse blik en vernieuwende ideeën, wil ze zich dan ook inzetten voor een duurzame toekomst voor iedereen in Kuurne. In haar vrije tijd speelt ze badminton bij KUBA in Kuurne.

Gilles Deschepper (30) is woonachtig op de Oude Belgenwijk en werkt als stafmedewerker bij de eerstelijnszone regio Menen waardoor zorg en welzijn thema’s zijn waar hij zich graag voor inzet. In zijn vrije tijd gaat hij graag wandelen met zijn hond Obi, kijkt hij naar alles wat sport is en doet hij graag gezinsuitstapjes. Hij is communicatieverantwoordelijke bij N-VA Kuurne en zetelt tevens in de milieuraad.

Ellen Delaruye (45) werd geboren in Gent, maar is al elf jaar ingeburgerd in West-Vlaanderen. Ze is woonachtig in de Kouterstraat en trotse mama van een dochter. Ellen is KMO-banker waarbij ze bedrijven ondersteunt in hun groeiverhalen.

Arne Defever (48) is reeds zeventien jaar tewerkgesteld bij de FOD Justitie. Hier kan hij zijn voorliefde voor alles wat veiligheid aangaat goed uitspelen. Hij is reeds twintig jaar gelukkig getrouwd met Sophie Desender en trotse vader van twee zonen, Ube en Iro die tevens kinderschepen is in Kuurne. Arne is woonachtig aan de Brugsesteenweg en is tevens tijdens de weekends aan te treffen achter een dj-booth, hetzij voor huwelijksfeesten, verjaardagen, bedrijfsevents of de lokale horeca.

Lotje Verschaete (34) is de partner van Jotn Terryn en gelukkige mama van twee kinderen. Ze is woonachtig op de Leiehoek. In het dagelijkse leven is Lotje zorgkundige met een groot hart voor iedereen rondom haar, het zorgen voor anderen zit dus in haar verweven. Ze is tevens lid van het oudercomité, actief in het feestcomité van de Leiehoek, vrijwilliger in de groene long en helpt mee aan de loopwedstrijden op Sint-Pieter.

Stijn Vanhauwaert (35) woont samen met zijn partner en dochtertje in de Steenovenstraat. Stijn werkt als preventieadviseur en is gepassioneerd door de luchtvaart. Stijn was ook lang actief binnen BKPN (bedrijvenpark Kuurne).

De zevende en laatste nieuwe kandidaat op de N-VA-lijst is Nancy Parmentier (55), woonachtig in de Kerkstraat en gehuwd met Rudi Maes. Samen hebben ze één zoon, Sven en runnen tevens een handelszaak in het centrum, Nieuwkuis Select. Jarenlang was Nancy actief in het Braderiecomité en de gemeentelijke handelscommissie. Daarbij was het belangrijk dat de lokale handel goed bereikbaar was. Ze zorgde ervoor dat de braderie en de animatie tijdens de Ezelsfeesten uitgroeiden tot iets groots. In haar vrije tijd geniet ze van fietsen, wandelen, lezen en lekker eten.