Motie ingediend over werking en communicatie AWV op de gemeenteraad in Vleteren

Burgemeester Stephan Mourisse is niet te spreken over de werking en communicatie van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). © Ria Vanlerberghe
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

De gemeente Vleteren ervaart een moeilijke werking met de diensten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wat de gewestwegen (N8 en N321) betreft. Daarom wordt er tijdens de gemeenteraad van woensdag 31 mei een motie gestemd.

“Het gaat hierbij zowel om kleinere herstellingen, verbeterings- en onderhoudswerken als grotere gevraagde aanpassingen. In 2016-2017 werd er al een lijst van aan te pakken punten overgemaakt aan AWV. De meeste werden intussen wel uitgevoerd, maar onder andere het dossier N8 blijft liggen”, zegt burgemeester Stephan Mourisse (LVP). “Er is geen transparant beleid, geen heldere communicatie en geen duidelijk aanspreekpunt. Het bestuur zal dit nu als een officiële motie/klacht namens de gemeenteraad overmaken, ook aan de bevoegd Minister van Mobiliteit.”

Webportaal

Bijkomend is er nu ook de “omslachtige” regeling via een webportaal, dit naast het EagleBe-platform. Het webportaal kan worden gebruikt voor de aanvraag van de inname van een deel van het openbaar domein langs gewestwegen of autosnelwegen, informatie over de haalbaarheid van geplande (ver)bouwwerken of verkavelingen, of advies in verband met de aanvraag van een omgevingsvergunning langs een gewestweg, autosnelweg of in een reservatiestrook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier