Lijst Burgemeester Wielsbeke stelt nieuwe kandidaten voor: “Politiek dichter bij de burger”

Johan Callens. (gf)
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Met Johan Callens en Nancy Vansteenhuyse stelde Lijst Burgemeester twee gemotiveerde kandidaten voor. “Ik ga voor het welzijn van onze inwoners”, zegt Nancy Vansteenhuyse. “Als je denkt beter te kunnen doen, dan moet je zelf het initiatief nemen”, meent Johan Callens.

Johan Callens is afkomstig van Ooigem en sedert 32 jaar woonachtig in Wielsbeke. Hij is getrouwd met Christiaens Caroline (Sint-Baafs-Vijve) en vader van Kim, Hannes en Annelies. “Van opleiding ben ik boekhouder-fiscalist en heb gewerkt voor Belgacom en Proximus op verschillende financiële departementen zowel in Brussel als in West-Vlaanderen”, vertelt Johan. “In 2000 zegde ik het ambtenarenstatuut vaarwel om de functie van boekhouder en IT-verantwoordelijke op te nemen in het wzc Maria Rustoord in Ingelmunster. In mijn vrije tijd ben ik bezig met oude radio’s, platendraaiers, versterkers, vinylplaatjes en jukeboxen.”

Geen loze beloften

“Vanuit mijn jaren toewijding als ACV (LBC-NVK)-vakbondsafgevaardigde werd ik voor West-Vlaanderen betrokken bij diverse CAO’s met betrekking tot de rusthuissector. Geen loze beloften, maar eerlijke debatten voeren die leiden naar concrete oplossingen liggen me wel. Ik doe niet mee aan afbraakpolitiek, respecteer ieders mening en ga eerder voor de dialoog dan de confrontatie en het conflict.”

“Ik mocht reeds deel uitmaken van het bestuur van de Gezinsbond Wielsbeke, werd parochiaal medewerker onder pastoor André Windels, gaf 20 jaar vormselcatechese aan de 12-jarigen van Wielsbeke, was medeoprichter van het Feestcomité de Bloemenwijk-Wielsbeke. Tevens speelde ik tuba bij de muziekmaatschappij De Ware Vrienden Ooigem. In het Centraal Kerkbestuur van Wielsbeke ben ik financieel adviseur en bij het Kerkbestuur Sint-Baafs-Vijve maak ik deel uit van het bestuur”, aldus Johan.

“Op sportief vlak werd ik eerst secretaris en later voorzitter van DVH damesvolleybal Wielsbeke en speelde bijna 40 jaar minivoetbal bij De Kraaien Sint-Baafs-Vijve. Ik kwam uit eigen initiatief bij burgemeester Jan Stevens terecht. Wat de wachtlijsten naar bejaardenzorg toe betreft, weet ik uit eigen ervaring dat het op een andere manier kan. Als je iets kan doen of denkt beter te kunnen doen, dan moet je zelf het initiatief nemen. Ik heb zelf een kind met beperking en vanuit die ervaring wil ik mijn bijdrage leveren.”

“Dit zijn drie punten die ik wil verwezenlijkt zien of waaraan ik bijzondere aandacht wil schenken: opstart en verdere uitbouw van het nieuwe project van het woonzorgcentrum, hulp en advies bij subsidieaanvragen, toelagen en gunsttarieven, streven naar administratieve vereenvoudiging. Vanuit eigen ervaring ook streven naar een betere integratie van mensen met een beperking in de samenleving onder andere via een gericht aanbod van sport, cultuur, ontspanning”, weet Johan te melden.

Zorgen voor

Ook Nancy Vansteenhuyse is een gemotiveerd partijbestuurslid. “Ik ben gehuwd met Hein Dewitte, mama van twee dochters, Kelly en Sofie, en oma van twee kleinkinderen. Als zorgkundige ben ik heel sociaal bezig en dit zit een beetje in ons bloed: ‘zorgen voor…’. Ik stap in de politiek omdat ik er wil zijn voor iedereen: jong en oud, zowel voor de ‘man met de pet’ als voor de ‘man, vrouw met de hoed’. Ik wil de gemeentepolitiek dichter bij de burger brengen op een begrijpbare manier”, weet Nancy te melden.

“Ik wil pleiten voor een transparante politiek en openheid: open staan voor dialoog en suggesties. De burger moet inspraak krijgen. Verder wil ik een stabiele grondslag leggen voor de toekomst. Een goede samenwerking met alle partijen, bouwen aan een toekomst voor morgen waar het goed leven is in onze gemeente. Ik ga voor het welzijn van onze inwoners.”

Laagdrempelig

“Als zorgkundige ligt de ouderenzorg mij na aan het hart. Daarvoor wil ik mij in het bijzonder inzetten, net als het nieuwe woonzorgcentrum en dagopvang. Ook de kleinsten mogen we niet vergeten. We moeten laagdrempelig zijn, zodat we onze inwoners veel diensten kunnen aanbieden en iedereen kunnen bereiken die ons nodig heeft.”

“Veiligheid in al zijn vormen, toegankelijke zorg en kinderopvang zijn drie punten waar ik bijzondere aandacht wil aan schenken”, besluit Nancy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier