Leiewerken-project Harelbeke valt in de prijzen

© De Vlaamse Waterweg
© De Vlaamse Waterweg
Redactie KW

Stad Harelbeke en de Vlaamse Waterweg hebben met de Leiewerken de publieksprijs in de categorie Urban Development, Infrastructure & Mobility van de Publica Awards 2020 gewonnen.

De Publica Awards belonen de beste publieke projecten en dit in verscheidene categorieën. De stad Harelbeke was eerder al genomineerd in de categorie Stedelijke ontwikkelingen, infrastructuur en mobiliteit en viel toen in de prijzen. Het project won de onlinestemming in de categorie ‘Urban Development, Infastructure & Mobility’.

‘Helemaal overtuigd’

“Het bouwen van een stuwsluiscomplex en een nieuwe fiets- en voetgangersbrug en de aanleg van de nieuwe Leieboorden in Harelbeke kon dus zeker niet achterwege blijven. Het project bevordert niet alleen de binnenscheepvaart op de Leie, maar biedt ook een enorme meerwaarde voor de omwonenden en de stad”, zei burgemeester Alain Top toen.

“De rivier en de oevers werden met het project opgewaardeerd en maken nu volwaardig deel uit van de stadskern, zodat alle inwoners in Harelbeke er de voordelen van hebben. Wij waren al helemaal overtuigd van het project en blijkbaar zijn we niet de enigen.”

Nominatie verzilverd

Meer dan 37.385 mensen stemden toen online voor hun favoriet. Harelbeke kwam overtuigend als eerste uit de stemming. Het winnen van de onlinestemming betekende dat De Vlaamse Waterweg het project mocht voorstellen op het gala van de Publica Awards en kans maakte om die nominatie te verzilveren. Wat nu dus ook gebeurde.

“Er werd massaal gestemd op dit project, wat betekent dat veel mensen de Leieboorden in Harelbeke als een heel geslaagd project zien! Een oprechte dankjewel voor de vele stemmen voor het project”, laat burgemeester Alain Top weten. (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.