InSamenSpraak trekt als ‘Voor Zonnebeke’ naar gemeenteraadsverkiezingen

Het was Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere die Hannelore Blondeel en Jonas Gryson als één en twee op de lijst Voor Zonnebeke voorstelde aan de leden in hun lokaal café ’t Paradijs te Geluveld. (ZB) © Zenon Bekaert Zenon Bekaert
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Vooruit Zonnebeke heeft in café ’t Paradijs in Geluveld een tipje van de sluier gelicht over de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. De nationale voorzitter Melissa Depraetere was aanwezig om de namen van de lijsttrekker en het nummer twee op de lijst bekend te maken.

De kogel is door de kerk. Lange tijd was en twijfel over en waren er gissingen onder welke naam Vooruit Zonnebeke naar de kiezer zou trekken. De naam InSamenSpraak wordt ingeruild voor ‘Voor Zonnebeke’. De lijst zal bestaan uit mensen van Vooruit samen met onafhankelijken.

Deuren opengooien

Net als in 2019 met de lijst InSamenSpraak worden de deuren opengegooid. De lijst ‘Voor Zonnebeke’ wordt getrokken door een jonge vrouw: Hannelore Blondeel, 34 jaar en uittredend gemeenteraadslid. Hannelore werkt op de dienst sociale zaken van het gemeentebestuur van Menen en woont in De Patine in Zonnebeke. Ze is gehuwd met Nicolas Callemein, ze is de dochter van oud-schepen Luc Blondeel en de mama van twee kinderen.

Op plaats twee staat er een jonge nieuwkomer in de politiek, de ondernemende uitbater van café In ’t Paradijs uit de Menenstraat in Geluveld: de 28-jarige Jonas Gryson. Jonas heeft diploma’s als leerkracht en politieke wetenschappen. Met zijn deelname treedt hij in de voetsporen van zijn vader Franky, die nu gemeenteraadslid is. De lijst wordt geduwd door de onafhankelijke kandidaat, gewezen schepen en uittredend gemeenteraadslid Luk Hoflack. Luk is Beselarenaar en gereputeerd voor zijn dossierkennis en tussenkomsten in de gemeenteraad.

Speerpunten

Bij de bekendmaking lanceerde de partij meteen al voor enkele speerpunten. Als het van ‘Voor Zonnebeke’ afhangt, wordt er gekeken voor bouw van een nieuwe sporthal in Beselare en wordt er werk gemaakt van een nieuwe gemeenteschool in Geluveld en een nieuwe kinderopvang in Zonnebeke. Voor de partij is het ook tijd dat er voor de mensen van de Nonnebossen en het Vijverbos een duurzame oplossing voor hun problemen komt. Want sinds 2013 is het volgens ‘Voor Zonnebeke’ muisstil rond dit dossier.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier