Ingelmunster ontvangt Label Sportbedrijf

Burgemeester Kurt Windels, Sarah Vanmarcke en Krist Vandesompele (beiden sportdienst), de schepenen Trui Lambrecht, Martine Verhamme en Jan Rosseel, Evelyne Coorevits (Sport Vlaanderen) en schepen Nadine Verheye. (foto FODI) © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het gemeentebestuur van Ingelmunster profileert zich als sportieve werkgever en zet medewerkers aan om meer te bewegen. Deze inzet levert de gemeente voor het eerst het Label Sportbedrijf op.

Sport Vlaanderen reikt dit sportkeurmerk uit aan organisaties die investeren in de gezondheid van hun werknemers door ze voldoende te laten sporten en bewegen. Het toetst de ingediende dossiers af aan een aantal kwaliteitscriteria. En daarin is Ingelmunster met glans geslaagd. Medewerkers kunnen deelnemen aan een workshop rond gezonde levensstijl, een fitheidstest, sportieve middagpauzes … Via fietsleasing promoot Ingelmunster ook het fietsen naar het werk.

Eer en stimulans

Schepen van Sport en Gezondheid Jan Rosseel is trots: “In een tijd waarin het belang van een gezonde levensstijl steeds meer wordt erkend is het een eer om te zien dat Ingelmunster voorop loopt in het bevorderen van fysieke activiteit, niet alleen in onze vrije tijd, maar ook hier op de werkplek. Door ons in te zetten om onze werknemers aan te moedigen meer te bewegen, investeren we niet alleen in hun welzijn, maar ook in de toekomst van ons gemeentepersoneel.”

“Want gezonde, gelukkige werknemers zijn de drijvende kracht achter innovatie, creativiteit en succes. Wanneer we bewegen, voeden we niet alleen ons lichaam maar ook onze geest. We laden onze batterijen op, verfrissen onze gedachten en komen tot nieuwe inzichten. Het label is niet alleen een blijk van erkenning, maar ook een stimulans om verder te gaan op deze weg.”

jan.rosseel@ingelmunster.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier