Hendrik Ingelbeen wordt waarnemend financieel directeur van de gemeente Wevelgem

Waarnemend financieel directeur Hendrik Ingelbeen naast schepen van Financiën Lobke Maes (CD&V). © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Hendrik Ingelbeen uit Geluwe wordt tot november waarnemend financieel directeur van de gemeente Wevelgem. Hij legde donderdagavond tijdens de gemeenteraad de eed af. Hendrik Ingelbeen is in Wervik voor CD&V schepen geweest. Eind 2021 verliet hij de politiek toen hij financieel manager van de intercommunale Leiedal werd en een mandaat niet verenigbaar was met zijn job omdat de stad Wervik behoort tot Leiedal.

Op de vorige gemeenteraad in Wevelgem werd financieel directeur Jan Festjens ontslagen en werd binnen de eigen financiële dienst met Lien Vandekerckhove een waarnemend financieel directeur aangesteld. Die ambtenaar is nu in zwangerschapsverlof en dus moest het schepencollege op zoek naar een oplossing. Die kwam er extern bij Leiedal dus.

Verwachtingen niet ingelost

Jan Festjens was zes jaar hoofd van de financiële dienst van de gemeente, nadat hij daarvoor al twaalf jaar voor zowel de gemeente als het OCMW had gewerkt. Dat het nu abrupt tot een einde komt heeft echter niks met misdrijven, zware fouten noch met wanpraktijken te maken. Volgens de gemeente Wevelgem gaat het om uiteenlopende verwachtingen die niet worden ingelost.

Voorzitter CD&V Wervik-Geluwe

Hendrik Ingelbeen zal twee dagen per week voor de gemeente Wevelgem werken. In een coalitie destijds met de toenmalige sp.a onder wijlen burgemeester Johnny Goos was hij in Wervik negen jaar schepen en bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Huisvesting, Landbouw en Informatisering. Ingelbeen was 21 jaar gemeenteraadslid en is nu voorzitter van de CD&V Wervik-Geluwe.

Destijds trad hij in de voetsporen van zijn vader wijlen Jozef Ingelbeen, die ook schepen is geweest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier