Groene Duivels Ingooigem willen ook kunstgras

Op de foto: schepen van Sport Yannick Ducatteeuw met een aantal mensen van het bestuur van de Groene Duivels, v.l.n.r. penningmeester Stefaan Vandemeulebroucke, verantwoordelijke sponsoring Karel Deman, jeugdverantwoordelijke Martine Degezelle en voorzitter Guy Damman. (foto GV)
Gerda Verbeke

Op de jongste gemeenteraad werd een brief van sportvereniging Groene Duivels (GD) Ingooigem vzw voorgelezen door de bevoegde schepen met de vraag om een kunstgrasveld te voorzien. Vermits dit financieel en praktisch niet haalbaar is om dit binnen deze bestuursperiode nog te realiseren, werd met deze publieke kennisgeving van dit schrijven, het engagement gevraagd van het volgende gemeentebestuur tot het aanleggen van een kunstgrasveld op de sportterreinen Bosuil, gelegen aan de Klijtberg.

Zware uitgave

“De aanleg van een kunstgrasveld betreft een substantiële uitgave van ongeveer 400.000 à 500.000 euro die niet voorzien is in het huidige meerjarenplan”, aldus schepen van Sport Yannick Ducatteeuw (Inzet).

“Het is niet aan het huidige bestuur om het beleid van de nieuwe, toekomstige raad evenals de ontwikkeling van de toekomstige financiële situatie te bepalen.” Het bestuur van de GD kwam enige tijd geleden z’n vraag ook mondeling verduidelijken voor het college van burgemeester en schepenen. “Wij konden begrip opbrengen voor het feit dat dergelijke uitgave nu niet meer kon worden opgenomen in het meerjarenplan, maar vroegen wel om onze vraag over te maken aan de gemeenteraad zodat deze voldoende gekend zou zijn bij de zittende raadsleden in functie van de volgende legislatuur.

“Wij willen zeker benadrukken dat we het positief vinden dat er in Anzegem een doorstart kwam zodat alle jeugdspelers opnieuw konden voetballen en dat Jong Anzegem kan beschikken over een moderne accommodatie met bijhorende kunstgrasveld en dat voor een symbolische vergoeding”, schrijft het bestuur van de GD. “Enkele jaren geleden kregen we ook het voorstel om een kunstgrasveld te laten aanleggen, mits een hoge maandelijkse bijdrage voor vele jaren lang.”

“Het was al snel duidelijk dat dergelijk afbetalingsplan niet leefbaar zou zijn. Evenwel wordt het steeds duidelijker dat het ontbreken van een kunstgrasveld een handicap wordt. We zien we ons dan ook genoodzaakt om dezelfde accommodatievoorwaarden na te streven op de Bosuil als deze op het sportcomplex De drie Kaven”, besluit het bestuur van GD.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier