Greet Dever volgt schepen Gaby Verstraete op in Diksmuide

Greet Dever. (foto MVO) © MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Begin 2022 zal Greet Dever (CD&V) de fakkel overnemen van vierde schepen Gaby Verstraete (CD&V). Bij de start van de huidige legislatuur was er met de bestuursploeg al afgesproken dat Gaby Verstraete na de eerste drie jaar plaats zou maken voor zijn opvolger, die in eerste instantie Bart Laleman zou zijn. Bart Laleman ziet echter af van het schepenambt omdat hij dit niet kan combineren met zijn functie als schooldirecteur van ’t Saam Campus Cardijn.

Gaby Verstraete heeft drie jaar lang de bevoegdheden Financiën, Senioren, Huisvesting en Noord-Zuidbeleid voor zijn rekening genomen. “Gaby houdt inderdaad zijn woord en zal na 3 jaar zijn schepenambt afstaan aan een jongere persoon, maar hij blijft wel nog zetelen in de gemeenteraad”, zegt burgemeester Lies Laridon. “Normaal gezien zou Bart Laleman hem opvolgen maar hij ziet een schepenambt met de tijdsinvulling die dit vandaag vergt niet meer combineerbaar met zijn directeursfuncties in het onderwijs. Vandaar dat het CD&V-bestuur Greet Dever voordraagt als schepen. De bevoegdheden blijven dezelfde. Greet heeft al heel veel ervaring in de gemeenteraad, zelfs als fractieleider, dus zal het schepenambt opnemen geen probleem zijn. Uiteraard zullen wij haar met raad en daad bijstaan. Die wissel is voorzien voor eind januari.”

Greet Dever (47) haalde 767 voorkeurstemmen bij de verkiezingen in 2018, toch nog altijd minder dan de 845 stemmen voor Bart Laleman. Greet woont in Keiem, is mama van vier kinderen en runt er samen met haar man Pol Colaert een gemengd landbouwbedrijf, maar ze ziet haar nieuwe taak helemaal zitten. “Ik was al lid van het vast bureau en raadslid OCMW”, zegt ze. “Uiteraard volg ik altijd de gemeenteraad met aandacht, en het zal natuurlijk tijd vragen om alle dossiers grondig te leren kennen. De bevoegdheden, en zeker sociale zaken, liggen me wel. Ik ga er met volle goesting tegenaan! Gelukkig is er ook een oplossing gevonden voor de thuissituatie. Mijn zoon is afgestudeerd in juni en zal nu een deel van de taken op de boerderij voor zijn rekening nemen.”

Ouderraad

Greet engageert zich al langer in haar gemeente. Ze was meer dan 10 jaar actief in de ouderraad van Keiem en zette zich mee in voor de uitbreiding van de infrastructuur van de gemeentelijke basisschool in haar dorp. Toen ze zich kandidaat stelde voor de verkiezingen zei ze te zullen ijveren voor een Diksmuide met respect voor iedereen, voor het maximale behoud van de landbouwoppervlakte en respect voor land- en tuinbouwers die de behoeders zijn van het prachtige Diksmuidse platteland. Greet wil ook bijzondere aandacht schenken aan de kinderen, zowel op school als in hun vrije tijd, aan mensen met beperkingen en aan een brede zorgverstrekking voor bejaarden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier