Gemeenteraadslid Mo Ahouna slachtoffer van verkeersagressie: “Zal klacht indienen bij politie”

Ahouna werd in de Deerlijksestraat het slachtoffer van verkeersagressie. © gf
Jan Steenhoudt
Jan Steenhoudt Editieredacteur KW Kortrijk – Menen – Waregem

Het Kortrijks gemeenteraadslid Mo Ahouna (Team Burgemeester) is in de Deerlijksestraat het slachtoffer geworden van verkeersagressie. In het bijzijn van zijn zoon en dochter kreeg hij een kopstoot en verloor hij het bewustzijn. Ahouna zal een klacht indienen bij de politie.

Gemeenteraadslid Mo Ahouna was op zondagnamiddag, omstreeks 15 uur, in de Deerlijksestraat een fietstochtje aan het maken met zijn kinderen. Zijn zoontje van 18 maanden zat achterop in een fietsstoel. Zijn dochter van 6 jaar fietste op eigen houtje mee. “Mijn dochtertje fietste op het voetpad terwijl ik me met mijn zoontje op het fietspad bevond”, vertelt het gemeenteraadslid van Team Burgemeester.

“Plots opende een dame de deur van een geparkeerde wagen. Ze was onvoorzichtig en er was net geen botsing met mijn dochter van 6, maar de dame maakte zich erg kwaad en ging over tot verbale agressie, ook naar mijn dochter toe.”

Ahounas dochter raakte erg overstuur. Ze is nog steeds onder de indruk van de feiten. “De partner van de vrouw, die aan het stuur zat, stapte vervolgens uit, kwam bij me staan en mengde zich in de discussie met een nog agressievere toon. Hij begon mij te beledigen en te intimideren. Op dat moment begon de vrouw mij ook te duwen.”

Kopstoot

Een aantal voorbijgangers kwamen toegesneld om de gemoederen bedaren. “Ik probeerde tegelijk het koppel van antwoord te dienen en mijn dochter te kalmeren. Op een moment dat ik mij even richtte naar mijn dochter, kreeg ik onverwachts een kopstoot van de man.” Ahouna viel daarbij op de grond en verloor kort het bewustzijn. Het koppel stapte terug in de auto en nam de benen.

Gemeenteraadslid Ahouna kreeg een kopstoot op zondagnamiddag en moest even naar het ziekenhuis.
Gemeenteraadslid Ahouna kreeg een kopstoot op zondagnamiddag en moest even naar het ziekenhuis. © gf

“Nadat ik terug bij bewustzijn kwam werd ik door een omstaander vervoerd naar het ziekenhuis. Daar werd ik opgenomen op de spoeddienst van AZ Groeninge voor onderzoeken. Na dit voorval heb ik onmiddellijk de politie gecontacteerd. Ik heb ook een afspraak bij de politie om klacht in te dienen, en hoop dat de daders zo snel mogelijk gevat worden.”

De getuigen van het voorval konden de nummerplaat van het koppel noteren. “Ik roep iedereen die mogelijk iets gezien heeft of over extra informatie beschikt om rechtstreeks contact op te nemen met de politie via het nummer van 1701”, besluit Ahouna.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier