Vervoerplan De Lijn in Ledegem binnenkort verbeterd

De helft van de Ledegemse klachten omtrent het nieuwe vervoersplan zijn er over Lijn 54. © a-JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

“We hebben al verbeteringen op het vervoerplan kunnen bekomen, maar we blijven het ook verder opvolgen.” Dat heeft schepen van Mobiliteit Greta Vandeputte donderdagavond gezegd op de gemeenteraad. Zo komt er na de krokusvakantie een extra bus in de ochtend op lijn 54 en zal lijn 542 vanaf 15 april vroeger door Ledegem rijden.

Het nieuwe vervoersplan van de Lijn, dat inmiddels al een maand van kracht is, stuitte in verschillende gemeenten op kritiek. Zo ook in Ledegem. “Bewoners konden hun bezorgdheden de voorbije maand kwijt in een klachtenformulier. Momenteel zijn er zestien opmerkingen”, aldus schepen van Mobiliteit Greta Vandeputte (CD&V/VD).

Verbetering voor lijn 542

Zo uitten bewoners hun bezorgdheden over lijn 502, de verbinding tussen Sint-Eloois-Winkel en Kortrijk. “Die heeft een te lage frequentie en daar moet zeker nog aan gewerkt worden”, aldus de schepen.

Voor de lijn 542 staan er wel al oplossingen gepland. “De bussen zitten er vaak overvol en zijn altijd te laat. Jongeren zouden als alles volgens plan verloopt normaal om 8 uur in Roeselare moeten aankomen. Ik heb onlangs zelf die bus genomen om eens te kijken of dit het geval is. We zijn aangekomen om 9 over 8. Te laat dus voor jongeren die op tijd op school moeten zijn”, aldus de schepen.

De gemeente drong bij De Lijn aan op een oplossing. “Die komt er ook. De bus die van Menen via Ledegem naar Roeselare rijdt, zal vanaf 15 april vroeger door Ledegem rijden.”

Extra bus op lijn 54

De helft van de Ledegemse klachten omtrent het nieuwe vervoersplan zijn er over Lijn 54, die ook van Menen naar Roeselare loopt. “We kregen inmiddels bevestiging dat er na de krokusvakantie een extra aanbod komt. De huidige lijn blijft, maar hetzelfde traject wordt ook nog afgelegd met een andere bus. Er zal in Ledegem een bus vertrekken om 7.28 uur, maar ook één om 7.17 uur. Er zal dus minder volk zitten op elke bus en diegenen die vroeger in school moeten zijn, zullen ook vroeger aankomen in Roeselare.”

De gemeente is blij met de oplossingen die op tafel liggen. “Beetje bij beetje geraken we er wel. We zijn blij dat we nu al iets bekomen hebben, maar we volgen het verder op en bekijken telkens wat mogelijks beter kan.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier