Skateruimte en crossfit toestellen aan Jabbeekse en Varsenaarse sporthal

Schepen van Jeugd Claudia Coudeville.© Benny Proot
Schepen van Jeugd Claudia Coudeville.© Benny Proot
Redactie KW

Jabbeke zal investeren in crossfit toestellen in de buitenomgeving van zowel de Jabbeekse als Varsenaarse sporthal. Er komt ook een skateruimte op beide lokaties.

In Varsenare heeft men al zo’n 20 jaar een houten skateramp. Die is al geruime tijd aan vervanging toe. Nu kiest het beleid ervoor om aan beide sporthallen een skateramp in beton te voorzien. Hiervoor wordt een budget van 75.000 euro uitgetrokken. Dergelijke toestellen zijn veel geluidsvriendelijker en duurzaam.

Op maat van Jabbeekse skaters

“We gaan kijken naar het aanbod in de regio, want we willen complementair zijn met wat men pakweg in Zedelgem of Brugge aanbiedt. Dit hier moet op maat zijn van de Jabbeekse skaters”, meent schepen van Jeugd Claudia Coudeville, die ook aandacht wil voor voldoende sociale controle.

Het gemeentebestuur wil ook crossfit toestellen aan de sporthallen voorzien. Dit zijn multifunctionele fitnesstoestellen, hiervoor wordt op elke site 20.000 euro uitgetrokken. Deze zullen worden geplaatst in de nabijheid van de respectievelijke skatezones. (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier