Simon Wemel lost Hilde Malfait af als Groen-raadslid in Waregemse gemeenteraad

© (Foto PNW)
Redactie KW

Groen voert een opmerkelijke switch door in de Waregemse gemeenteraad. “Om de kaart van verjonging te trekken”, neemt raadslid Hilde Malfait afscheid. Voorzitter Simon Wemel maakt begin december zijn intrede.

Na drie jaar zegt Hilde Malfait vaarwel als gemeenteraadslid voor de Groen-fractie in de Waregemse raad. Begin december geeft ze de fakkel door aan de 37-jarige Simon Wemel. Hij is docent in de opleiding Pedagogie van het Jonge Kind aan de Arteveldehogeschool in Gent, papa van twee jonge kinderen (3 jaar en 3 maanden) én voorzitter van de lokale Groen-afdeling. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 haalde hij 435 stemmen, goed voor de vierde beste score op de Groen-lijst.

Wemel, die zich binnenkort laat vervangen als voorzitter van de lokale afdeling, heeft zin in de nieuwe uitdaging. “Ik wil meebouwen aan een leefbare en dynamische stad”, vertelt hij. “Participatie van zoveel mogelijk Waregemnaars is één van mijn stokpaardjes. Net als het terugdringen van de kinder- en kansarmoede. Rond dat thema wil ik het sterke werk van Hilde verderzetten.”

Malfait blikt tevreden terug op haar tijd als oppositieraadslid. Vanaf 2022 is ze terug te vinden in het Bijzonder Comité Sociale Dienst, waar ze het mandaat van voormalig OCMW-directeur Dirk Loosveldt overneemt. De hele operatie kadert in een bewuste keuze voor verjonging. “Simon is een stuk jonger dan onze huidige drie raadsleden, is ambitieus en in dat opzicht is deze wissel een logische keuze van het voltallige bestuur”, duidt fractieleider Inge Vandevelde. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.