Rudy Debruyne is voor de tweede keer gemeenteraadslid

Rudy mocht al voor de tweede keer in deze legislatuur de eed afleggen. (foto FODI) © FODI
Redactie KW

Rudy Debruyne legde voor de tweede keer de eed af als raadslid van De Brug. Bij aanvang van deze legislatuur zetelde Rudy zes maanden in de gemeenteraad ter vervanging van een zieke collega. Nu neemt hij de plaats in van Nadine Verheye.

Rudy (66) is getrouwd met Myriam Borms. Het echtpaar woont in de Lammekensknokstraat, een zijstraat van de Meulebekestraat. Hij is de papa van drie kinderen en de opa van vijf kleinkinderen. Beroepshalve werkte Rudy als garagist in de Oostrozebekestraat. In zijn vrije tijd zet hij zich al ruim 30 jaar in voor de plaatselijke judovereniging, waar hij voorzitter is. Rudy is ook al meer dan 20 jaar actief in de sportraad, waar hij eveneens bestuurslid is. Als vrijwilliger staat hij vreemdelingen bij in hun zoektocht naar een huurwoning.

Mooi stemmenaantal

Voor de verkiezingen van oktober 2018 kreeg Rudy de vraag van burgemeester Kurt Windels of hij wilde deelnemen. “Ik dacht er kort over na en gaf mijn akkoord. Ik was immers op dat moment met pensioen en had wat meer vrije tijd. Daarnaast sprak gemeentepolitiek me wel aan”, verklapt Rudy. “Vroeger was ik als zelfstandige al altijd actief in het verenigingsleven, zoals in het Feestcomité en het VZI. Op 14 oktober 2018 stond ik de eerste keer op de lijst van De Brug. Ik behaalde 404 stemmen. Ook Evy Becquart had 404 stemmen en Steven De Maesschalck behaalde 405 stemmen. Evy wist al direct dat ze een zitje kon verkrijgen, maar ik moest nog even wachten. Toch mocht ik in het begin van de nieuwe legislatuur in 2019 ook al de eed van gemeenteraadslid afleggen. Ik nam immers zes maanden de plaats in van een zieke collega. Op dat moment bleef ik ook lid van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Daar moest ik nu mijn ontslag geven, omdat ik vanaf 18 oktober gemeenteraadslid ben. Dit mag je niet combineren. Ik vind dat spijtig, want ik zetelde graag in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Ik ben sociaal ingesteld en daar kan je iets meer doen voor de bevolking. De gemeenteraad is anders. Of ik meer zal moeten zwijgen? Neen hoor, met onze koepel hebben we regelmatig een vergadering waar alles wordt besproken en iedereen mag daar zijn mening kwijt”, vertelt Rudy.

In oktober 2024 zal Rudy opnieuw voor De Brug op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen prijken. “Waarom niet?”, zegt hij meteen. “Ik zal opnieuw alles geven tijdens de campagne. Dat vind ik altijd een mooie, maar ook een spannende tijd. Dat we geen politieke concurrentie meer hebben in Ingelmunster, klopt niet. Als politieke partij mag je zo niet denken. We hebben nu een mooie meerderheid, maar dat is geen garantie. De opkomstplicht vervalt immers de volgende verkiezingen. Valt het weer tegen, dan zullen ze thuis blijven. En wie al helemaal geen interesse heeft in politiek, zal al zeker zijn kat sturen. Ik ga altijd graag gaan stemmen. Achteraf een pintje drinken en een praatje slaan met de mensen, dat zijn altijd mooie momenten”, besluit Rudy, die zich als raadslid onder meer zal focussen op de natuur en het fietsbeleid in de gemeente. “Ik ben heel blij dat ik kan meehelpen om Ingelmunster te besturen. Alles wat de burger aangaat, is mij genegen.” (Patrick D.)

debruynerudy@hotmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier