Raadslid Ugie in de bres voor huwelijksjubilarissen

Schepen Herman Ponnet benadrukt dat de huwelijksjubilarissen ook in deze coronatijden niet vergeten worden.© WO
Schepen Herman Ponnet benadrukt dat de huwelijksjubilarissen ook in deze coronatijden niet vergeten worden.© WO
Stefaan Lernout

Tijdens de Meense gemeenteraad merkte Willy Ugie (CD&V) op dat alle vieringen van huwelijksjubilarissen on hold staan tijdens de coronapandemie. Hij pleitte ervoor om deze dag voor de huwelijksjubilarissen toch niet zomaar voorbij te laten gaan.

“Voor de koppels die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, is het te betreuren dat de viering van hun huwelijksverjaardag niet kan doorgaan. In normale tijden kunnen jubilarissen officieel ontvangen worden op het stadhuis of desgewenst kan, om persoonlijke redenen, deze plechtigheid bij hen thuis plaatsvinden. In principe moet deze plechtigheid binnen de maand na de huwelijksdatum voltrokken worden”, verduidelijkte raadslid Willy Ugie. Hij stelde de vraag of dit reglement aangepast kan worden zodat deze koppels alsnog in de bloemen gezet kunnen worden.

Keuze

“Die mensen worden niet vergeten”, benadrukte schepen Herman Ponnet (SP.A) “Die kwestie is wel degelijk aan bod gekomen in het schepencollege. We bieden de optie om de viering te laten doorgaan op de dag van de huwelijksverjaardag met een maximum van vijftien personen zonder receptie, of we verplaatsen de viering naar een latere datum wanneer een normale viering weer kan. Wanneer de jubilarissen geen ontvangst wensen, dan gaan we bij hen langs met een aantal cadeaus.”

“Ik erger mij eraan dat er niets gebeurt de dag zelf”, antwoordde raadslid Ugie. “De mensen verwachten iets op de dag van hun huwelijksverjaardag. Zoals een bon van Shop&Beleef bijvoorbeeld. Jammer dat het geen optie is om dat sowieso te doen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.