PVDA voert actie om loketten in station van Veurne open te houden

Vanessa De Latter, Vivienne Gadeyne en Dirk De Zutter van PVDA Diksmuide-Veurne-Westkust©Myriam Van den Putte foto MVO
Vanessa De Latter, Vivienne Gadeyne en Dirk De Zutter van PVDA Diksmuide-Veurne-Westkust©Myriam Van den Putte foto MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

PVDA Diksmuide-Veurne-Westkust voert naar aanleiding van de geplande sluiting van het loket in de stations in Veurne en Diksmuide een reeks acties. Dat deden ze ook op de stoep van dienstencentrum De Zonnebloem in Veurne, net voor aanvang van de gemeenteraad.

Voorzitter Dirk De Zutter: “Dergelijke acties worden door de PVDA-PTB gevoerd in het hele land, waar de NMBS in totaal 44 sluitingen plant. Als PVDA Veurne-Westkust kunnen wij niet aanvaarden dat het loket in het treinstation in Veurne gesloten wordt. De PVDA is voorstander van het gebruik van nieuwe technologieën. Een automaat kan misschien een kaartje verkopen, maar dan nog zijn loketten belangrijk om gebruikers te informeren en oudere reizigers te helpen.”

PVDA-volksvertegenwoordiger, Maria Vindevoghel: “De regering beloofde dat de gebruiker altijd van het laagste tarief zou kunnen genieten. De enige mensen die dat vandaag kunnen uitzoeken zijn de mensen aan de loketten. En net die wil de NMBS sluiten, met instemming van de regering.”

Ophaaldienst voor pakjes

“Ten slotte zouden de loketten, naast een geruststellende aanwezigheid, heel wat taken van openbare dienstverlening kunnen vervullen: informatie over duurzame mobiliteit, toeristisch informatiepunt, ophaaldienst voor pakjes, …”

De PVDA is daarom gestart met een petitiecampagne, zowel online – met QR-code al op papier. In het hele land worden hiervoor acties opgezet. “Vorige woensdag 17 maart haalden wij op de Veurnse markt ruim 110 handtekeningen op, op papier of via onze QR-code”, zegt Dirk De Zutter. “En bij aanvang van de gemeenteraad in het DC De Zonnebloem hielden we een ludieke actie. We hadden plannen om eenzelfde actie te organiseren in Diksmuide, maar daar verloopt de gemeenteraad digitaal en voor de wekelijkse markt kregen we geen toestemming omdat het bestuur dat niet voldoende coronaveilig vond.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.