Nieuw pad naar schuttersweide in Woesten

© (Foto RVL)
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

In het kader van de aan de gang zijnde werken bij het dorpshuis in Woesten (nieuw gebouw), werd ook alvast gekeken voor de buitenheraanleg: verhardingen, groen, speeltoestellen en dergelijke meer.

Er dient ook een pad te komen richting de achterliggende schuttersweide. De aanpalend eigenaar liet daarbij weten dat hij gerust een strook achteraan z’n perceel wil ruilen (strook van circa 2 meter), dit met een stuk van het voorste deel van de schuttersweide. Dit zou ideaal zijn, zo kan de gemeente het pad op eigen grond aanleggen.

Het betreft hier een ruil van grond zonder opleg. De akte zou dan via de dienst Vastgoedtransacties kunnen passeren. De eigenaar behoudt een strook voor de toegang tot zijn bedrijf.

Voor de begroting 2022 van de Hulpverleningszone Westhoek (brandweer) werd het gemeentelijk aandeel van Vleteren vastgesteld op 153.630 euro, of 1,22% van het geheel.

Het schepencollege stelde voor goedkeuring te hechten aan de samenwerkingsovereenkomst met de provincie West-Vlaanderen in het kader van het aanbieden van een huurgarantieverzekering aan verhuurders (eenoudergezinnen) op de West-Vlaamse private huurmarkt. “Hiermee hopen we op meer huurders en verhuurders in Vleteren”, zei burgemeester Stephan Mourisse (LVP). Het punt werd unaniem goedgekeurd.

Vorige maand werd er een nieuw reglement rond het inzamelen, verwijderen en verwerken van rest- en gft-afval goedgekeurd voor de jaren 2020-2025. In samenspraak met IVVO worden een aantal aanpassingen doorgevoerd.

Drie van de 13 gemeenteraadsleden waren verontschuldigd: Marie-Anne Verlende (LVP), Jonas Vanderhaeghe en Luc Derdaele (Vleteren Actief). De volgende gemeenteraad heeft plaats op woensdag 22 december om 19.30 uur. Over de organisatie van de Kerstmarkt werd nog niets beslist. Nadat de opendeur van het nieuwe gemeentehuis De Sceure op 5 december eerder al werd afgelast, gaat nu ook de officiële opening voor genodigden op vrijdag 3 december niet door. (AHP-Foto RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.