Negen huizen maken plaats voor elf nieuwe sociale woningen in de St.-Maartensstraat

Op de foto de huizen die plaats moeten maken voor elf nieuwe. © RVL
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Woensdag keurde de gemeenteraad eenparig de omgevingsvergunning goed voor de bouw van elf nieuwe sociale woningen in de Sint-Maartensstraat in Westvleteren.

Thuiswest (De Mandel) zal er eerst negen bestaande woningen afbreken, en in de plaats komen er elf nieuwe. Het vervangingsbouwproject zal bestaan uit een blok van vier woningen die tegenaan de bestaande woning (huisnr. 7) wordt gebouwd; een woning die tegenaan de bestaande woning (huisnr. 9) wordt gebouwd; en een apart blok van zes woningen. Iedere woning beschikt over een eigen parkeerplaats op eigen terrein aan de voorzijde van de woning (oprit). In de tuin van iedere woning wordt er een tuin-/fietsenberging voorzien. Achteraan de percelen van de woningen 1-2-3-4 en woningen 7-8-9-10-11 is er een ontsluiting (wandelweg in waterdoorlatende klinkers) van de tuinen voorzien. Op deze manier zijn de tuinen van de nieuw te bouwen woningen rechtstreeks te bereiken. Deze wandelwegen worden openbaar domein. Tijdens het openbaar onderzoek werden geen bezwaren ingediend.

Zebrapad aan De Walhoeve

Vanuit het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werd de vraag voorgelegd om het zebrapad ter hoogte van De Walhoeve langs de Eikhoekstraat (N321) weg te nemen. “Noch De Walhoeve, noch wij als gemeente waren hiervoor vragende partij. Het was een eenzijdig voorstel van AWV. Het vermoeden van het gemeentebestuur was dat de Walhoeve wel het zebrapad wenste te behouden, wat ook bevestigd werd. Dan stelt AWV nu voor om dan daar de snelheid aan te passen naar 50 km/uur (in plaats van 70 km/uur), vanaf de Kraaistraat. De Walhoeve vraagt wel om meer verlichting te plaatsen in de omgeving”, aldus burgemeester Stephan Mourisse (LVP).

Grondinnames voor fietspad

Voor het project ‘Sanering Krombekestraat en Roggestraat’, met onder meer ook de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Krombekestraat, dienen er grondinnames gerealiseerd te worden. Voor Vleteren gaat het in totaal over 10.500 à 11.000 m² te verwerven grond, over 39 percelen en negentien verschillende grondeigenaars. “Aquafin voert de onderhandelingen, en die verlopen blijkbaar niet overal even vlot. Er zijn nog vijf dossiers lopende”, zei de burgemeester. In de grondinnamedossiers voor het fietspad Krombekestraat zit er ook een perceel grond eigendom van de gemeente, dat verpacht is.

Het aandeel van de gemeente bedraagt 563.000 euro, zonder studiekosten en grondinnames.

Groenerf

Voor de realisatie van een gescheiden rioleringsstelsel en de groeninrichting van het Groenerf in Woesten werd het bestek goedgekeurd. Het aandeel van de gemeente betreft de binnenpleinen en de verfraaiingswerken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier