Miss België Kedist Deltour op bezoek in Vleterense gemeenteraad

© RV
© RV
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Net na afloop van de gemeenteraad in Vleteren, zorgde burgemeester Stephan Mourisse (LVP) nog voor een verrassing. Hij haalde Miss België 2021 Kedist Deltour de splinternieuwe raadzaal binnen.

Kedist Deltour (23) werd geboren in Addis Abeba in Ethiopië. Toen ze acht jaar oud was, stierf haar moeder aan kanker. Haar vader liet het kind samen met haar broer en zus achter in een weeshuis. Op tienjarige leeftijd werden zij en haar broers en zussen geadopteerd door het Belgische echtpaar Peter en Nadège Deltour, en verhuisden ze naar Woesten, deelgemeente van Vleteren. Ze liep er school, en bracht er haar jeugd door.

Niet kussen

“We beschouwen u uiteraard als één van ons, want je bent hier getogen, en je liep hier school. Eigenlijk kom je wat te vroeg, want door corona mag ik u nu niet kussen tot 9 juni”, grapte de burgemeester. “Maar wanneer u Miss World of Miss Universe wordt, kan u terugkeren om onze nieuwe raadzaal officieel in te huldigen. Want een officiële receptie mag nu ook niet”, aldus nog de burgemeester, die aan de Miss een mand met streekproducten overhandigde. Voor haar oma had hij een bos bloemen, en voor de opa een doos met bieren uit Vleteren.

Kedist was in de wolken door de ontvangst, en beloofde de burgemeester om een bak van het wereldberoemde patersbier van Westvleteren mee te nemen naar de verkiezing van Miss World, om het daar te promoten.

(AHP-Foto RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.