Merkem krijgt geldautomaat in Stationsstraat

Het geldautomaat komt in de garage van de woning met de balustrade. (Foto TOGH) © TOM GHEERAERT
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

In een OCMW-woning in de Stationsstraat in Merkem komt er een bankautomaat. De gemeenteraad keurde donderdag de concessieovereenkomst goed met het bedrijf Batoping voor de installatie van zo’n cash-muur. “Ik denk dat het voor veel mensen een surplus zal zijn dat ze geld kunnen afhalen in Merkem”, aldus burgemeester Jeroen Vandromme.

Merkem moet het al bijna drie jaar zonder bankautomaat stellen nadat het filiaal van BNP Paribas in 2021 de deuren sloot, maar daar komt binnenkort een einde aan dankzij de concessieovereenkomst die de gemeente afsloot met Batopin, het bedrijf dat voor de grootbanken KBC, Belfius, ING België en BNP Paribas Fortis een park van geldautomaten uitbaat onder de neutrale merknaam Bancontact CASH.

Verschillende pistes

“De belangrijkste vraag was waar er een bankautomaat kon gezet worden”, legde burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) uit op de gemeenteraad van donderdag 23 mei. “Ze zijn hier ter plaatse geweest op 19 maart en er zijn verschillende pistes onderzocht. De piste die het meest voor de hand ligt en het gemakkelijkst te realiseren is, was die binnen het gebouw dat eigendom is van het OCMW in de Stationsstraat.”

Geen kosten

Het gaat om een rijwoning in de Stationsstraat tussen het Stationshuis en het Merkemplein. “De garage die daar ter beschikking is zal aan de ene kant opgedeeld worden met een deur en aan de andere kant zal dat bankautomaat komen. Dat betekent dat voor het bankautomaat een parkeerplaats ingenomen zodat het ook voor mensen die minder mobiel zijn mogelijk is om geld af te halen”, vervolgde Jeroen Vandromme. “Wat betekent dat concreet voor de gemeente? Wij stellen die ruimte ter beschikking, dus we hebben daar geen kosten aan, behalve de plaatsing van een tweede elektriciteitsmeter. Maar ik denk dat het voor veel mensen een surplus zal zijn dat ze geld kunnen afhalen in Merkem.”

Jonkershove

Julie Descheppere (N-VA) maakte van de gelegenheid gebruik om te vragen of er ook een geldautomaat kan komen in Jonkershove. “We willen dit eerst realiseren en dan willen we zeker vragen of er daar nog mogelijkheden zijn. Maar het moeilijkste is altijd een geschikte locatie vinden en daar zie ik niet meteen waar we ruimte kunnen opofferen zonder veel moeite. Maar we gaan dat zeker proberen”, antwoordde burgemeester Jeroen Vandromme. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier