Melissa Depraetere neemt afscheid van Harelbeeks gemeentebestuur

© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Maandagavond nam Melissa Depraetere (28) definitief afscheid van het gemeentebestuur van Harelbeke. Haar verzaking om Dominique Windels als schepen op te volgen is bekrachtigd door het gemeentebestuur. Melissa wil zich nu volledig inzetten in haar rol als fractieleider voor Vooruit in het federale parlement.

Melissa studeerde politieke wetenschappen. Van 2014 tot 2018 was ze OCMW-raadslid voor de SP.A (nu Vooruit) in Harelbeke. Van 2014 tot 2019 was ze parlementair medewerker van SP.A-kamerlid Alain Top. In deze functie specialiseerde Melissa zich in Defensie en bracht ze de onregelmatigheden in het dossier rond de vervanging van de F-16 vliegtuigen aan het licht.

Ook stichtte ze in 2015 vzw De Pamperbank, een vzw die voor een euro luiers verkoopt aan kansarme gezinnen. Melissa Depraetere was een van de jonge gezichten waarmee SP.A naar de kiezer trok in 2018. Ze haalde toen 12.601 stemmen, meteen goed voor een zetel in het federaal parlement. Sinds 2019 is ze gemeenteraadslid en ook fractieleider in Harelbeke.

“Nu kies ik echter voor de Kamer, twee mandaten is niet langer combineerbaar”

Het was de bedoeling dat Melissa na 3 jaar schepen zou worden als opvolger van Dominique Windels. Eerder kondigde ze aan dat ze haar schepenambt niet zou opnemen door haar werkzaamheden als fractieleider in het federaal parlement.

1 vrouw, 1 job

“Ik geloof zelf heel hard in het principe ‘1 man/vrouw, 1 job’ en mijn werk in de Kamer is meer dan een fulltime job. Hoe graag ik ook eens schepen van onze mooie stad zou zijn, het mandaat nu opnemen zou betekenen dat ik twee banen maar half kan doen. Dat vind ik niet eerlijk naar onze inwoners toe”, vertelde ze toen. “Ik ben blij dat ik de kans kreeg in de gemeenteraad te zitten van dit mooie Harelbeke en mee te werken aan de toekomst. Het bleek een mooie samenwerking.”

“Nu kies ik echter voor de Kamer, twee mandaten is niet langer combineerbaar. Ook daar zal ik me blijven inzetten. Ik zal zeker Harelbeke niet uit het oog verliezen en nauwkeurig de gemeenteraadszittingen opvolgen.”

Dominique Windels (Vooruit) blijft dus ook de komende 3 jaar schepen van Evenementen en Feestelijkheden, Sport, Toerisme, Communicatie, Informatie en ICT in Harelbeke.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.