Hersenbloeding dwingt schepen Hedwig Kerckhove te stoppen na carrière van dertig jaar

Na een politieke carrière van zo’n dertig jaar, geeft schepen Kerckhove (rechts) de fakkel door aan Stefaan Verhelle. © GF
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Hedwig Kerckhove, schepen in Wingene van openbare werken, groenbeheer en -onderhoud, flankerend onderwijsbeleid, Noord-Zuid en land- en tuinbouw, liet zijn partij weten dat hij zijn schepenmandaat ter beschikking stelt wegens medische redenen. Hij wordt als schepen vervangen door gemeenteraadslid Stefaan Verhelle.

Hedwig Kerckhove (66) werd op maandag 25 maart onwel op het gemeentehuis en moest naar het ziekenhuis voor verzorging. Hij herstelt thuis momenteel van een hersenbloeding. Meteen besliste hij zijn schepenambt en zetel in de gemeenteraad ter beschikking te stellen. Na een politieke carrière van ongeveer dertig jaar blikt Hedwig evenwel met veel dankbaarheid terug. “Ik ben trots op wat ik met onze CD&V-ploeg heb kunnen verwezenlijken”, laat hij weten. “Ik heb me altijd met hart en ziel ingezet voor de landbouwsector en ijverde voor steun voor onze landbouwers in crisistijden. Ik ben ook fier op de gerealiseerde fietspaden, op de bouwdossiers van onze scholen, de vernieuwing van rioleringen en nutsvoorzieningen, de herinrichting van onder meer de kernen Sint-Jan en Wildenburg, de aanleg van waterbekkens, de vergroening van onze kerkhoven en onze erkenning als Fairtrade-gemeente. Ik heb zo mijn steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van onze dynamische plattelandsgemeente.”

UNIZO-man

Stefaan Verhelle (47) volgt Hedwig Kerckhove op. Hij is zaakvoerder van bv ’t Munckenei, lid van Landelijke Gilde, UNIZO, schoolraad Driespan en jeugdvoorzitter bij KVC Wingene. In het schepencollege wordt hij verantwoordelijk voor land- en tuinbouw, groenbeheer en -onderhoud, flankerend onderwijsbeleid, toerisme en recreatie en Noord-Zuid. De bevoegdheid openbare werken neemt schepen Jens Danneels over. Dirk De Meyere zal Hedwig Kerckhove opvolgen als gemeenteraadslid.

Tijd en rust

“Dit plotse afscheid van Hedwig valt onze partij zwaar”, reageert burgemeester Lieven Huys. “Ik wil hem bedanken voor zijn jarenlange gedreven inzet. We kennen Hedwig als een enorm geëngageerd en gewaardeerd schepen, die steeds tijd maakt voor onze inwoners. We gunnen hem nu de nodige tijd en rust om thuis bij zijn familie te herstellen en hopen hem snel opnieuw in het openbare leven te mogen zien. Ik wens Stefaan Verhelle alle succes toe.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier