Groen kaart hoge kosten van Gaselwest aan op Meense gemeenteraad: “Hun netwerktarieven zijn de duurste van Vlaanderen”

© CL
Christophe Lefebvre

Tijdens de meest recente gemeenteraad in Menen legden twee nieuwe raadsleden de eed af. Toon Demyttenaere (27) en Jelle Van de Wiele (36) nemen er de plaats in van Lisa Maxy en Martine Fournier. Groen op haar beurt kaartte dan weer de netwerktarieven van Gaselwest aan, die bij de duurste van Vlaanderen horen.

Gewezen burgemeester en gemeenteraadslid Martine Fournier had het einde van haar mandaat reeds aangekondigd maar ook fractieleidster Lisa Maxy nam ontslag uit de gemeenteraad. Door haar verhuis naar Geluwe kon ze haar plaats niet langer invullen.

Joviale kerel

Met het vertrek van Lisa moest de CD&V op zoek naar een nieuwe fractieleidster, die ze vond in Caroline Bonte-Vanraes. Door die verschuiving kwamen 2 zetels in de gemeenteraad vrij, die prompt werden opgevuld door Toon Demyttenaere en Jelle Van de Wiele. Vooral Jelle is in Menen geen onbekende. De joviale kerel, met rolstoel en hond, gaat door het leven als een erg geëngageerd persoon verbonden aan verschillende organisaties in de grensstad.

Torenhoge tarieven

Op de propvolle agenda van de gemeenteraad was het vooral de interventie van Groen die op de nodige belangstelling kon rekenen. Fractieleider Philippe Mingels kaarte de torenhoge kosten aan die Gaselwest aan iedere Menenaar aanrekent.

“Hun netwerktarieven zijn de duurste van Vlaanderen met verschillen van meer dan 100% in vergelijking met Limburg”, klonk het tijdens zijn interventie. “In deze tijden waar bij heel wat gezinnen het water aan de lippen staat en ze steeds maar duurder wordende energiefactuur niet meer kunnen betalen, moet de stad heel wat meer druk uitoefenen om die tarieven naar beneden te krijgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.