Gemeenteraad Wielsbeke keurt raming heraanleg Heirweg in Sint-Baafs-Vijve goed

De gemeenteraad keurde op 17 november de raming voor de heraanleg van de Heirweg goed. © NVR
Niels Vromant
Niels Vromant Medewerker KW

Donderdag keurde de gemeenteraad van Wielsbeke de raming voor de herinrichting van de Heirweg in Sint-Baafs-Vijve goed. De gemeente schat dat fase 1 van de werken ruim 3,8 miljoen euro zal kosten. Meerderheidspartij CD&V keurde het goed, samen met oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang. Oppositiepartij U. stemde tegen.

De heraanleg van Heirweg en van het stukje Wakkensteenweg richting Wakken was één van de projecten die bovenaan het lijstje van CD&V stond bij de verkiezingen van 2018. Na enkele jaren keurde de gemeente de raming van de eerste fase goed. “Die fase behelst riolerings- en wegeniswerken van de grens met Wakken tot de het kruispunt van de Heirweg en de Muntestraat”, gaf schepen van openbare werken Daisy Haydon (CD&V) aan. De raming bedraagt 3,8 miljoen euro. Daarvan betaalt de gemeente Wielsbeke bijna 775.000 euro. De provincie bekostigt ruim 300.000 euro en het Vlaams Gewest ruim 1 miljoen euro. Aquafin betaalt bijna 1,7 miljoen euro.

“Fietspaden te smal”

Oppositiepartij U. keurde de raming af. De partij stemde al meerdere keren tegen de heraanleg van de Heirweg zoals ze op dit moment uitgetekend staat. “Er zou aan elke kant van de weg een fietspad komen. Die fietspaden vinden wij te smal en zouden te dicht tegen de huizen liggen. Wij opteren voor één breed fietspad aan één kant van de weg”, verklaarde Geert Devrieze (U.) achteraf.

De algemeen directeur gaf op de gemeenteraad ook een timing mee. “Als de omgevingsvergunning goedgekeurd wordt en we vinden een aannemer, dan zouden de werkzaamheden starten in de zomer van 2023”, besloot hij. (NVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.